4,1(18)
Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Tippaleipä on rapea vappuklassikko! Itse tehdyt tippaleivät ovat näyttävä tarjottava ja niiden kiemuroita on ihana napsia. Nappaa talteen klassikkoresepti, kokeile ja ihastu!
1.4.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 kpl
Tippaleipien taikina
3munaa
1 1/2 dlkevytmaitoa
2 rklsokeria
2 tlsitruunankuoriraastetta
1/4 tlsuolaa
3 dlvehnäjauhoja
Pinnalle
2 rkltomusokeria
Paistamiseen
8 dlrypsiöljyä

Tippaleivät – ohje:

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
  2. Lisää joukkoon maito, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.
  3. Kuumenna öljy kuumaksi paksupohjaisessa kannellisessa kattilassa.
  4. Laske muottirengas varovasti rasvaan ja anna kuumentua hetki. Kaada taikina tukevaan pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä.
  5. Pursota taikinaa renkaan sisään sikin sokin tippaleivän malliin. Nosta ruskistunut tippaleipä haarukkaa apuna käyttäen muottirenkaasta ja käännä.
  6. Nosta molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi paistunut tippaleipä reikäkauhan avulla kattilasta ja anna valua hetki talouspaperin päällä lautasella.
  7. Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien pintaan tomusokeria.

Vinkki!

  • Muottirenkaan voit valmistaa myös itse tyhjästä säilyketölkistä. Poista tyhjästä tölkistä mahdollinen etiketti, kansi ja pohja, pese ja kuivaa hyvin. Pursotinpussiksi käy tukeva pieni muovipussi. Valuta tippaleipätaikina pussin kulmaan ja leikkaa vasta sitten kulmaan pieni aukko.
  • Öljy on sopivan kuumaa uppopaistoon 180–190-asteisena, eli kun leipäkuutio ruskistuu siinä kauniisti noin puolessa minuutissa. Liian kuumassa öljyssä tippaleivät palavat ja liian kylmässä taas imevät itseensä runsaasti rasvaa ja kypsyvät hitaasti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo