Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Tippaleipä on rapea vappuklassikko! Itse tehdyt tippaleivät ovat näyttävä tarjottava ja niiden kiemuroita on ihana napsia. Nappaa talteen klassikkoresepti, kokeile ja ihastu!
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
Lisää joukkoon maito, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.
Muottirenkaan voit valmistaa myös itse tyhjästä säilyketölkistä. Poista tyhjästä tölkistä mahdollinen etiketti, kansi ja pohja, pese ja kuivaa hyvin. Pursotinpussiksi käy tukeva pieni muovipussi. Valuta tippaleipätaikina pussin kulmaan ja leikkaa vasta sitten kulmaan pieni aukko.
Öljy on sopivan kuumaa uppopaistoon 180–190-asteisena, eli kun leipäkuutio ruskistuu siinä kauniisti noin puolessa minuutissa. Liian kuumassa öljyssä tippaleivät palavat ja liian kylmässä taas imevät itseensä runsaasti rasvaa ja kypsyvät hitaasti.