Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
30 minTippaleipä on rapea vappuklassikko! Itse tehdyt tippaleivät ovat näyttävä tarjottava ja niiden kiemuroita on ihana napsia. Nappaa talteen klassikkoresepti, kokeile ja ihastu!
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 1.4.2019

Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Reseptin ainekset (15 kpl)
Tippaleipien taikina
- 3munaa
- 1 1/2 dlkevytmaitoa
- 2 rklsokeria
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/4 tlsuolaa
- 3 dlvehnäjauhoja
Pinnalle
- 2 rkltomusokeria
Paistamiseen
- 8 dlrypsiöljyä
Tippaleivät – ohje:
- Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
- Lisää joukkoon maito, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.
- Kuumenna öljy kuumaksi paksupohjaisessa kannellisessa kattilassa.
- Laske muottirengas varovasti rasvaan ja anna kuumentua hetki. Kaada taikina tukevaan pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä.
- Pursota taikinaa renkaan sisään sikin sokin tippaleivän malliin. Nosta ruskistunut tippaleipä haarukkaa apuna käyttäen muottirenkaasta ja käännä.
- Nosta molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi paistunut tippaleipä reikäkauhan avulla kattilasta ja anna valua hetki talouspaperin päällä lautasella.
- Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien pintaan tomusokeria.
Vinkki!
- Muottirenkaan voit valmistaa myös itse tyhjästä säilyketölkistä. Poista tyhjästä tölkistä mahdollinen etiketti, kansi ja pohja, pese ja kuivaa hyvin. Pursotinpussiksi käy tukeva pieni muovipussi. Valuta tippaleipätaikina pussin kulmaan ja leikkaa vasta sitten kulmaan pieni aukko.
- Öljy on sopivan kuumaa uppopaistoon 180–190-asteisena, eli kun leipäkuutio ruskistuu siinä kauniisti noin puolessa minuutissa. Liian kuumassa öljyssä tippaleivät palavat ja liian kylmässä taas imevät itseensä runsaasti rasvaa ja kypsyvät hitaasti.

Pikasima pelastaa vapun – katso helppo ohje!
Kotivinkki

Vappubrunssi huipentaa vapun vieton! Poimi reseptit ja kata pöytä täyteen ihania herkkuja

Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Maku

Nopeat suklaamunkit – suussasulavat herkkupallerot taltuttavat kovemmankin makeannälän
Maku

Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot
Maku

Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
Maku

Nopeat rahkamunkit – täydelliset vappuherkut valmistuvat ilman kohotusta ja odottelua
Maku

Hillomunkit – ihanan rapean kuoren alta paljastuu makea hillosilmä
Maku