Maku

Tippaleivät

1 h 15 min
4.3
0

Tippaleivät

Tippaleipä on rapea vappuklassikko! Itse tehdyt tippaleivät ovat näyttävä tarjottava ja niiden rapeita kiemuroita on ihana napsia. Kokeile sinäkin!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 2 rkltomusokeria

Lisäksi

  • Paistamiseen 8 dl öljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.

Lisää joukkoon maito, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.

Kuumenna öljy kuumaksi paksupohjaisessa kannellisessa kattilassa.

Laske muottirengas varovasti rasvaan ja anna kuumentua hetki. Kaada taikina tukevaan pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä.

Pursota taikinaa renkaan sisään sikin sokin tippaleivän malliin. Nosta ruskistunut tippaleipä haarukkaa apuna käyttäen muottirenkaasta ja käännä.

Nosta molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi paistunut tippaleipä reikäkauhan avulla kattilasta ja anna valua hetki talouspaperin päällä lautasella.

Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien pintaan tomusokeria.

•Muottirenkaan voit valmistaa myös itse tyhjästä säilyketölkistä. Poista tyhjästä tölkistä mahdollinen etiketti, kansi ja pohja, pese ja kuivaa hyvin. Pursotinpussiksi käy tukeva pieni muovipussi. Valuta taikina pussin kulmaan ja leikkaa vasta sitten kulmaan pieni aukko.

Vinkki!

Öljy on sopivan kuumaa uppopaistoon 180–190-asteisena, eli kun leipäkuutio ruskistuu siinä kauniisti noin puolessa minuutissa. Liian kuumassa öljyssä leivonnaiset palavat ja liian kylmässä taas imevät itseensä runsaasti rasvaa ja kypsyvät hitaasti.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä