Maku

Croissantit

2 h 5 min
3.4
17

Croissantit

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kaulittu voitaikina

  • 250 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlvettä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa.

Mittaa kulhoon jauhot ja kolmasosa voista. Nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Älä turhaan vaivaa taikinaa, nopea sekoitus riittää. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina neliöksi. Viipaloi loppu voi. Pane voiviipaleet kulmittain pohjataikinan päälle. Kauli taikinan kulmat ohuemmaksi neliterälehtisen kukan muotoon. Käännä reunat voin päälle tasaiseksi paketiksi.

Kauli ohuemmaksi levyksi. Taittele taikinalevy kolmeen osaan ja kauli ohuemmaksi. Toista tämä kolme tai neljä kertaa.

Lepuuta taikinaa kaulimisten välissä jääkaapissa. Lepuutus estää rasvan liian pehmenemisen ja varmistaa sitkon muodostumisen.

Nosta taikina jääkaappiin ennen leipomista.

Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä samankokoisia kolmioita.

Rullaa kolmionmuotoiset taikinat sarven eli croissantin muotoon leveämmästä reunasta lähtien.

Voitele croissantit munalla. Paista 200 asteessa uunissa 20-25 minuuttia

Tarjoile croissantit hillon ja maitokahvin kanssa.

Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi. Aamulla leivot uunituoreet croissantit.

Vinkki!

Puolikuun muotoiset rapeat voisarvet, croissantit, nautitaan Ranskassa usein aamiaiseksi maitokahvin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä