


Jauheliha-munakasrulla
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Jauheliha-munakasrulla on ikiklassikko, joka kruunaa yhtä lailla niin iltapalan kuin brunssipöydänkin. Helpon munakaslevyn väliin rullataan tuorejuustosta, jauhelihasta, sipuleista ja tomaateista sekoitettu maukas täyte.
Reseptin ainekset
6 annosta
Munakas
5 kpl
munaa
5 dl
kevytmaitoa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
1/2 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan paistijauhelihaa
2 kpl
sipulia (hienonnettuna)
1 rkl
lihafondia
1/4 tl
mustapippuria
2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
100 g
tuorejuustoa (rasvaa 15 %) (valkosipuli)
3 kpl
tomaattia (kuutioituna)
Kuorrutus
100 g
juustoa (raastettuna)
Jauheliha-munakasrulla – ohje:
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. (Kumoa pohja halutessasi toiselle leivinpaperille, jotta saat käärittyä paistopinnan päällepäin.)
- Valmista täyte pohjan paistuessa uunissa. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Mausta seos fondilla, mustapippurilla ja pizzamausteella. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.
- Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukaksi rullaksi. Jätä rulla leivinpaperin päälle pellille.
- Ripottele rullan päälle juustoraastetta. Kuorruta jauheliha-munakasrullaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Vinkit!
- Koristele munakasrulla tuoreella basilikalla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
- Vaihtelua munakasrullaan saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pakastepinaattia, tomaattipyreetä tai yrttejä. Täytteeksi sopivat myös sienet, kasvikset ja kala.
- Keliaakikolle sopivan munakasrullan saat käyttämällä taikinaan vehnäjauhoja vastaavan määrän gluteenitonta jauhoseosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat