Jauheliha-munakasrulla

1 h
4.1
23

Jauheliha-munakasrulla

Jauheliha-munakasrulla on ikiklassikko, joka kruunaa yhtä lailla niin iltapalan kuin brunssipöydänkin. Helpon munakaslevyn väliin rullataan tuorejuustosta, jauhelihasta, sipuleista ja tomaateista sekoitettu maukas täyte. 
Teksti Mika Rampa, Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Munakas

  • 5 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkllihafondia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 100 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %) (valkosipuli)
  • 3 kpltomaattia (kuutioituna)

Kuorrutus

  • 100 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista jauheliha-munakasrulla näin:

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. (Kumoa pohja halutessasi toiselle leivinpaperille, jotta saat käärittyä paistopinnan päällepäin.)

Valmista täyte pohjan paistuessa uunissa. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Mausta seos fondilla, mustapippurilla ja pizzamausteella. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.

Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukaksi rullaksi. Jätä rulla leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele rullan päälle juustoraastetta. Kuorruta jauheliha-munakasrullaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

•Koristele munakasrulla tuoreella basilikalla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

•Vaihtelua munakasrullaan saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pakastepinaattia, tomaattipyreetä tai yrttejä. Täytteeksi sopivat myös sienet, kasvikset ja kala.

•Keliaakikolle sopivan munakasrullan saat käyttämällä taikinaan vehnäjauhoja vastaavan määrän gluteenitonta jauhoseosta.

Vinkki!

Munakasrulla on loistavaa vierastarjottavaa. Valmista munakasrulla hyvissä ajoin valmiiksi ja kuorruta se juustoraasteella vasta ennen tarjoilua. Näppärä herkku myös perheen saunailtoihin.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä