Itsenäisyyspäivä – parhaat reseptit ja tarjoilut
Ruoka
Itsenäisyyspäivä – parhaat reseptit ja tarjoilut
Itsenäisyyspäivänä 6.12. nostetaan malja omalle maallemme, sen historialle ja tulevaisuudelle. Itsenäisyyspäivän tarjoiluun sopivat raikkaat, klassiset suomalaiset maut. Poimi ideat niin rentoon kuin juhlavaan itsenäisyyspäivän viettoon!
5.12.2017
 |
Maku

Itsenäisyyspäivän helppo tarjoilu

Pienet suolaiset tarjottavat, kuten mäti-ruisnapit, poropiiraset tai poromoussenäkkärit sopivat hyvin tarjottaviksi kuohuviinin tai glögin kanssa. Kokeile myös herkullista lohimoussea, joka maistuu ihanalta saaristolaisleivän kera.

Jos haluat tarjota näppipalojen jälkeen lämmintä, mutta helppoa itsenäisyyspäivän ruokaa, suosittelemme lohi-paahtojuuressalaattia tai paahdettua kasvissosekeittoa. Molempien ideana on uunissa paahtaminen, joka on paitsi helppoa, myös antaa upean maun juureksille, talven parhaille aineksille.

Helpon itsenäisyyspäivän tarjoilun voi päättää raikkaaseen jälkiruokaan tai leivonnaiseen. Miltä kuulostaisi rapsahtava karpalopiirakka vai päädytkö pirtsakkaan marenki-lakkajäädykkeeseen? Helppo klementiinitrifle toimii ihana raikkaana päätöksenä itsenäisyyspäivän ruokatarjoiluille, mutta perinteiden ystävän kannattaa luottaa sopivasti retroon karpalokiisseliin. Suklaamousse on aina varma valinta, sillä tätä herkkua voi muunnella erilaisilla lisukkeilla oman maun mukaiseksi. Nyt herkkupöytään tarvintaan enää vain vihreitä kuulia sekä tietenkin suklaakonvehteja!

Pikkuiset poropiiraat ovat täydellistä naposteltavaa itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Itsenäisyyspäivän juhlava ateria

Itsenäisyyspäivän juhlavan aterian alkuun sopivat pienet suolaiset näppipalat: tarjoa tervetulotoivotukseksi piparjuuri-porocrustadeja ja kylmäsavulohinappeja kuohuviinin tai vaniljaisen glögidrinkin kanssa.

Alkuruokana maistuu juhlava, ihanan samettinen maa-artisokkakeitto tai pähkinöillä, sinihomejuustolla ja granaattiomenan siemenillä maustettu moderni joulusalaatti.

Itsenäisyyspäivän hengessä pääruokana tarjoillaan tietenkin klassisia oman maan antimia: poronfileetä, hirven jääpaistia tai hajoavan kypsäksi haudutettua karitsanpotkaa lisäkkeiden kanssa.

Poronsisäfilee samettisessa karpalo-punaviinikastikkeessa.

Haluatko päättää aterian lakkajäädykkeeseen vai suklaavaahtoon? Jos ateria on mielestäsi riittävän runsas ilman jälkiruokaakin, voit siirtyä suoraan kahvin kanssa tarjottavaan ihanaan Ellen Svinhufvudin kakkuun, mustikka-valkosuklaakakkuun tai lakka-valkosuklaakakkuun.

Mustikka-valkosuklaakakku kruunaa juhla-aterian.

Onnea talven ylioppilaille

Itsenäisyyspäivän aikaan juhlivat myös talven ylioppilaat. Katso artikkelistamme reseptit ylioppilasjuhlien tarjoiluihin!

Kommentoi »