Maku

Itsenäisyyspäivä – parhaat reseptit ja tarjoilut

Itsenäisyyspäivä – parhaat reseptit ja tarjoilut

Suomen juhlapäivänä 6.12. nostetaan malja omalle maallemme, sen historialle ja tulevaisuudelle. Itsenäisyyspäivän tarjoiluun sopivat raikkaat, klassiset suomalaiset maut. Poimi ideat niin rentoon kuin juhlavaan itsenäisyyspäivän viettoon!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Mika Haaranen
Mainos

Itsenäisyyspäivän helppo tarjoilu

Moni viettää itsenäisyyspäivää Linnan juhlia katsellen. Pienet suolaiset tarjottavat, kuten mäti-ruisnapit, poropiiraset tai poromoussenäkkärit sopivat hyvin tarjottaviksi kuohuviinin tai glögin kanssa. Jos haluat tarjota näppipalojen jälkeen lämmintä, mutta helppoa itsenäisyyspäivän ruokaa, suosittelemme lohi-paahtojuuressalaattia tai paahdettua kasvissosekeittoa. Molempien ideana on uunissa paahtaminen, joka on paitsi helppoa, myös antaa upean maun juureksille, talven parhaille aineksille.

Helpon itsenäisyyspäivän tarjoilun voi päättää raikkaaseen jälkiruokaan tai leivonnaiseen. Miltä kuulostaisi rapsahtava puolukkamalja vai päädytkö kahvin kanssa tarjottavaan puolukka-toffeepiirakkaan? Jos täydennät tarjoilua vihreillä kuulilla ja klassikkokonvehdeilla, itsenäisyyspäivän makea päätös on taattu.

Pikkuiset poropiiraat ovat täydellistä naposteltavaa itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Itsenäisyyspäivän juhlava ateria

Itsenäisyyspäivän juhlavan aterian alkuun sopivat pienet suolaiset näppipalat: tarjoa tervetulotoivotukseksi piparjuuri-porocrustadeja ja kylmäsavulohinappeja kuohuviinin tai vaalean glögin kanssa.

Alkuruokana maistuu samettinen maa-artisokkakeitto tai Aura-juustosta valmistettu sinihomejuustosalaatti.

Poronsisäfilee samettisessa karpalo-punaviinikastikkeessa.

Pääruoaksi tarjotaan poronfileetä, klassista hirven jääpaistia tai hajoavan kypsäksi haudutettua karitsanpotkaa lisäkkeiden kanssa.

Haluatko päättää aterian lakkajäädykkeeseen vai suklaavaahtoon? Jos ateria on mielestäsi riittävän runsas ilman jälkiruokaakin, voit siirtyä suoraan kahvin kanssa tarjottavaan ihanaan Ellen Svinhufvudin kakkuun, mustikka-valkosuklaakakkuun tai lakka-valkosuklaakakkuun.

Mustikka-valkosuklaakakku kruunaa juhla-aterian.

Onnea talven ylioppilaille

Itsenäisyyspäivän aikaan juhlivat myös talven ylioppilaat. Katso artikkelistamme reseptit ylioppilasjuhlien tarjoiluihin!

Lue lisää:

Tee itsenäisyyspäivän juhlapöytään näyttävä kukkakoriste

Koristele puutarha talven juhlakauteen

Näin järjestät täydelliset juhlat! 18 vinkkiä

Julkaistu: 5.12.2017