Maku

Pienet poropiiraat – helpot ja herkulliset suolapalat

1 h 20 min
4.28
6

Poropiiraat vievät kielen mennessään! Nämä suolaiset herkkupalat ovat mielettömän maukkaita, mutta siitäkin huolimatta ne valmistuvat todella helposti. Kokeile kerran ja teet näitä varmasti toistekin!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 100 gkylmäsavustettua poroa
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlpistaaseja (murskattuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN55 min

Poropiiraat valmistuvat näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  2. Leikkaa poro kuutioiksi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Kauli taikina suorakaiteeksi (noin 30 x 40 cm). Leikkaa levy 12 neliöksi. Asettele taikinaneliöt muffinipellin koloihin ja jaa täyte tasaisesti.
  4. Voitele poropiiraiden reunat munalla. Koristele pistaaseilla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti.

MITÄ PIDIT?
4.28