4,1(52)
Pienet poropiiraat – helpot ja herkulliset suolapalat
1 h 20 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 55 min
Poropiiraat vievät kielen mennessään! Nämä suolaiset herkkupalat ovat mielettömän maukkaita, mutta siitäkin huolimatta ne valmistuvat todella helposti. Kokeile kerran ja teet näitä varmasti toistekin!
Julkaistu 31.12.2009
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
400 gpiirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
100 gkylmäsavustettua poroa
1/2 kplpunaista paprikaa
2 1/2 dlruokakermaa
100 gjuustoa (raastettuna)
2 kplmunaa
1/2 tlmustapippuria
Voiteluun
1 kplmunaa
Pinnalle
1 dlpistaaseja (murskattuna)

Poropiiraat – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  2. Leikkaa poro kuutioiksi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Kauli taikina suorakaiteeksi (noin 30 x 40 cm). Leikkaa levy 12 neliöksi. Asettele taikinaneliöt muffinipellin koloihin ja jaa täyte tasaisesti.
  4. Voitele poropiiraiden reunat munalla. Koristele pistaaseilla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen poropiirakan resepti.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.