Kotivinkki

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä

1 h 25 min
3.77
0

Poropiirakka on täydellinen tarjottava, kun haluat jotakin juhlavaa mutta sinulla ei oikeastaan ole aikaa tai energiaa kokata. Pohjaksi käy valmis voitaikina, päälle piparjuurituorejuustoa, poron kylmäsavupaistiviipaleita ja paahdettua sipulirouhetta.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo

Ainekset (6 annosta)

Poropiirakka

  • 1esikaulittu voitaikinalevy (500 g)
  • 150 gpiparjuurituorejuustoa
  • 150 granskankermaa
  • 1 rklhienonnettua timjamia
  • 100 gporon kylmäsavupaistiviipaleita
  • ½ dlvalmista paahdettua sipulirouhetta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Poropiirakka valmistuu näin:

  1. Ota voitaikina paketista ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse voitaikinaa hieman ohuemmaksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta voitaikinalevy uunipellille leivinpaperin kanssa.
  3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja timjami keskenään kulhossa. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Lisää päälle poron kylmäsavupaistiviipaleet. Taita taikinan reunat noin parin sentin verran täytteen päälle.
  4. Paista poropiirakkaa uunin keskitasolla 18 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin ruskeat ja rapeat. Ripottele päälle sipulirouhetta. Tarjoa poropiirakka sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.77