Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
1 h 25 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
1 h 20 minPoropiirakka on täydellinen tarjottava, kun haluat jotakin juhlavaa mutta sinulla ei oikeastaan ole aikaa tai energiaa kokata. Pohjaksi käy valmis voitaikina, päälle piparjuurituorejuustoa, poron kylmäsavupaistiviipaleita ja paahdettua sipulirouhetta.
3.7
Kuvat
Julkaistu 5.1.2016

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Reseptin ainekset (6 annosta)
Poropiirakka
- 1esikaulittu voitaikinalevy (500 g)
- 150 gpiparjuurituorejuustoa
- 150 granskankermaa
- 1 rklhienonnettua timjamia
- 100 gporon kylmäsavupaistiviipaleita
- ½ dlvalmista paahdettua sipulirouhetta
Poropiirakka – ohje:
- Ota voitaikina paketista ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse voitaikinaa hieman ohuemmaksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta voitaikinalevy uunipellille leivinpaperin kanssa.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja timjami keskenään kulhossa. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Lisää päälle poron kylmäsavupaistiviipaleet. Taita taikinan reunat noin parin sentin verran täytteen päälle.
- Paista poropiirakkaa uunin keskitasolla 18 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin ruskeat ja rapeat. Ripottele päälle sipulirouhetta. Tarjoa poropiirakka sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.

Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
Maku

Pienet poropiiraat – helpot ja herkulliset suolapalat
Maku

Vanhanajan savuporopiirakka
Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Kylmäsavulohipiirakka
Maku

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku