3,7(106)
Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
1 h 25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 20 min
Poropiirakka on täydellinen tarjottava, kun haluat jotakin juhlavaa mutta sinulla ei oikeastaan ole aikaa tai energiaa kokata. Pohjaksi käy valmis voitaikina, päälle piparjuurituorejuustoa, poron kylmäsavupaistiviipaleita ja paahdettua sipulirouhetta.
5.1.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Poropiirakka
1esikaulittu voitaikinalevy (500 g)
150 gpiparjuurituorejuustoa
150 granskankermaa
1 rklhienonnettua timjamia
100 gporon kylmäsavupaistiviipaleita
½ dlvalmista paahdettua sipulirouhetta

Poropiirakka – ohje:

  1. Ota voitaikina paketista ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse voitaikinaa hieman ohuemmaksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta voitaikinalevy uunipellille leivinpaperin kanssa.
  3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja timjami keskenään kulhossa. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Lisää päälle poron kylmäsavupaistiviipaleet. Taita taikinan reunat noin parin sentin verran täytteen päälle.
  4. Paista poropiirakkaa uunin keskitasolla 18 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin ruskeat ja rapeat. Ripottele päälle sipulirouhetta. Tarjoa poropiirakka sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.