Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Poronsisäfilee ja karpalo-punaviinikastike

2 h 25 min
MU
3.73
2
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gporonfileetä (sisäfilee)
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklmarjajauhetta

Karpalo-punaviinikastike

  • 1 1/2 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä
  • 1/2 dlpunaviiniä
  • 1 rkllihafondia (tai riista)
  • 1 rklkarpalohyytelöä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Ota poronliha huoneenlämpöön muutama tunti ennen ruoan valmistusta. Poista kalvot tarvittaessa.

Kuumenna voi paistinpannulla ja paista poronfileisiin kaunis väri. Paistoajaksi riittää muutama minuutti per puoli. (Sisälämpötila 42–55 astetta.)

Ripottele suolaa ja pippuria lihalle.

Kierittele poro karpalojauheessa. Jätä folion alle tekeytymään.

Ruskista kastikkeen voi pannulla. Lisää jauhot ja jatka paistamista hetki. Kaada joukkoon vesi, punaviini ja fondi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Mausta kastike karpalohyytelöllä, suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

Tarjoa karpalo-punaviinikastike kokonaisen tai viistosti viipaloidun poronsisäfileen kanssa.

Annokseen sopivat lisäksi pariisinperunat ja lämmin punakaalisalaatti.

MITÄ PIDIT?
3.73