Maku

Kirpeän raikas karpalo-marenkipiirakka

1 h 40 min
0
0

Kirpeän raikas karpalo-marenkipiirakka

Rapea pohja, raikas täyte ja makea marenkikuorrutus ovat tämän karpalopiirakan salaisuus. Kiisselin sijaan marjat upotetaan täytteeseen jäisinä tavallisella ja vaniljasokerilla maustettuna.
Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 125 gvoita
  • 1/2 dlkylmää vettä

Täyte

  • 600 gkarpaloita (pakaste)
  • 3 rklperunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Marenki

  • 3valkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Pinnalle

  • 2 rklmantelilastuja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Näin teet karpalo-marenkipiirakan:

Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Lisää paloiteltu voi ja nypi ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaapiin 30 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Yhdistä täytteen jäiset karpalot, perunajauhot ja sokerit. Kaada marjat pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Erottele kananmunista valkuaiset kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja kiiltäväksi marengiksi. Nostele marenki piirakan päälle ja ripottele mantelilastuja pinnalle.

Paista karpalo-marenkipiirakkaa 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Vinkki!

Karpaloita voi poimia syyskuun lopulta lumen tuloon saakka ja keväällä lumen altakin. Upota C-vitamiini- ja kuitupitoisia marjoja piirakan lisäksi hilloihin, marmeladeihin ja jälkiruokiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä