Maku

Karpalokiisseli – raikas retrojälkkäri

15 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
10 min
Karpalokiisseli on monelle ikäpolvelle tuttu jälkiruoka. Ripaus suolaa tekee mausta täyteläisemmän. Tarjoa kiisseli kauniista laseista, höystä halutessasi likööritilkalla, kermavaahdolla sekä tuoreella rosmariinilla.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.4
1
Julkaistu: 7.11.2017


Ainekset (4 annosta)

  • noin 5 dlkarpaloita
  • 8 dlvettä
  • 1 1/2–2 dlsokeria
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 4 rklperunajauhoja (yhdistetään 1 desilitraan vettä)
  • 2 rklkarpalolikööriä (halutessasi)

Joukkoon

  • 1/2 dljäisiä karpaloita

Pinnalle

  • 1 rklsokeria
Tulosta

Näin valmistuu karpalokiisseli:

Keitä karpaloita vedessä noin 10 minuuttia. Painele marjoja kattilan reunoja vasten. Siivilöi mehu kulhoon ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana samalla puuhaarukalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa kunnolla. Nosta kattila heti pois levyltä.

Mausta karpalokiisseli halutessasi liköörillä. Kaada kiisseli jäisten karpaloiden päälle tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
3.4
1 kommentti