Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalokiisseli – raikas retrojälkkäri vie kielen mennessään

15 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 10 min

Karpalokiisseli on monelle ikäpolvelle tuttu jälkiruoka. Ripaus suolaa tekee mausta täyteläisemmän. Tarjoa kiisseli kauniista laseista, höystä halutessasi likööritilkalla, kermavaahdolla sekä tuoreella rosmariinilla.

7.11.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 5 dl
karpaloita
8 dl
vettä
1 1/2–2 dl
sokeria
1/4 tl
sormisuolaa
4 rkl
perunajauhoja (yhdistetään 1 desilitraan vettä)
2 rkl
karpalolikööriä (halutessasi)
Joukkoon
1/2 dl
jäisiä karpaloita
Pinnalle
1 rkl
sokeria

Karpalokiisseli – ohje:

Keitä karpaloita vedessä noin 10 minuuttia. Painele marjoja kattilan reunoja vasten. Siivilöi mehu kulhoon ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana samalla puuhaarukalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa kunnolla. Nosta kattila heti pois levyltä.

Mausta karpalokiisseli halutessasi liköörillä. Kaada kiisseli jäisten karpaloiden päälle tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt