Maku

Karitsanpotkat

4 h 30 min
3.7
1

Karitsanpotkat

GL
MU
1
3.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 900 gKaritsan potkaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 4 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 5 dlpunaviiniä
  • 3 rklmustaherukkahyytelöä
  • 3 dlvettä
  • 3 rkllihafondia (tai vasikan)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 tltimjamia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Ota potkat huoneenlämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja paloittele selleri ja sipulit.
Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista potkat parissa erässä. Siirrä potkat tilavaan pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste pataan.
Lisää pataan kasvikset, viini, hyytelö, vesi, fondi ja mausteet. Liemi saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta karitsanpotkia kannen alla 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Kun karitsanpotkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5 dl lientä toiseen kattilaan. Kuumenna ja saosta kastike halutessasi tummalla suurusteella. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.
•Lisänä maistuu juuressose ja puolukka-punasipulihyytelö.
•Siivilöi loppu haudutusliemi, jäähdytä ja pakasta 2 dl annoksina kastikepohjaksi.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä