Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karitsanpotkat

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
900 g
Karitsan potkaa
200 g
juuriselleriä
4 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
5 dl
punaviiniä
3 rkl
mustaherukkahyytelöä
3 dl
vettä
3 rkl
lihafondia (tai vasikan)
3 kpl
laakerinlehteä
2 tl
timjamia
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria

Ota potkat huoneenlämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja paloittele selleri ja sipulit.

Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista potkat parissa erässä. Siirrä potkat tilavaan pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste pataan.

Lisää pataan kasvikset, viini, hyytelö, vesi, fondi ja mausteet. Liemi saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta karitsanpotkia kannen alla 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Kun karitsanpotkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5 dl lientä toiseen kattilaan. Kuumenna ja saosta kastike halutessasi tummalla suurusteella.

Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.

Vinkit!

Lisänä maistuu juuressose ja puolukka-punasipulihyytelö.

Siivilöi loppu haudutusliemi, jäähdytä ja pakasta 2 dl annoksina kastikepohjaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt