Maku

Karitsanpotkat

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
GL
MU
3.8
1
Julkaistu: 5.12.2011


Ainekset (6 annosta)

  • 900 gKaritsan potkaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 4 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 5 dlpunaviiniä
  • 3 rklmustaherukkahyytelöä
  • 3 dlvettä
  • 3 rkllihafondia (tai vasikan)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 tltimjamia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta
Ota potkat huoneenlämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja paloittele selleri ja sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista potkat parissa erässä. Siirrä potkat tilavaan pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste pataan. Lisää pataan kasvikset, viini, hyytelö, vesi, fondi ja mausteet. Liemi saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta karitsanpotkia kannen alla 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun karitsanpotkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5 dl lientä toiseen kattilaan. Kuumenna ja saosta kastike halutessasi tummalla suurusteella. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. •Lisänä maistuu juuressose ja puolukka-punasipulihyytelö. •Siivilöi loppu haudutusliemi, jäähdytä ja pakasta 2 dl annoksina kastikepohjaksi.
1 kommentti