Lohi-paahtojuuressalaatti

50 min
5
0

Lohi-paahtojuuressalaatti

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunaa (Rosamunda)
  • 200 glanttua
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 kplsitruunaa
  • 3 dlrucolaa
  • 1 rklkapriksia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pese perunat mahdollisimman puhtaiksi. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori lanttu, punasipuli ja porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Lisää öljy, riivitty rosmariini ja mausteet. Kaada ainekset leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Viipaloi kylmäsavulohi ja lohko sitruuna.
Levitä kypsä peruna-juuressalaatti lämmitetylle tarjoiluvadille. Nosta päälle kylmäsavulohta, sitruunalohkoja, rucolan lehtiä ja kapriksia. Tarjoa lohi-paahtojuuressalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä