Maku

Klementiinitrifle

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Kaunis klementiinitrifle on hurmaava jälkkäriherkku! Makeat hedelmälohkot saavat kaverikseen lempeää jogurttia ja rapeita kaurakeksejä. Sitruuna, minttu ja inkivääri maustavat jälkkärin ihanaksi.
4.7
0
Julkaistu: 16.3.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplmandariinia (klementiiniä)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1-2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1-2 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 6 dlturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 8 kplkeksejä (kaura-)
Tulosta
Leikkaa klementiineistä pienellä veitsellä kuoret pois hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä kulhoon.
Yhdistä sitruunamehu, minttu, inkivääri ja hunaja. Kääntele liemi klementiinilohkojen joukkoon. Anna maustua noin puoli tuntia.
Yhdistä toisessa kulhossa jogurtti, sokerit ja sitruunankuoriraaste.
Murenna keksit esimerkiksi kaulimella painelemalla.
Lusikoi muruseosta lasien pohjalle. Lisää päälle jogurttia ja mandariineja kerroksittain.
* Kuvan annoksissa on käytetty somisteena vahvassa sokeriliemessä kuorineen keitettyjä klementiiniviipaleita. 
Kommentoi »