4,7(3)
Klementiinitrifle
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Kaunis klementiinitrifle on hurmaava jälkkäriherkku! Makeat hedelmälohkot saavat kaverikseen lempeää jogurttia ja rapeita kaurakeksejä. Sitruuna, minttu ja inkivääri maustavat jälkkärin ihanaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
8 kplmandariinia (klementiiniä)
2 rklsitruunamehua
2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
1-2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
1-2 tlhunajaa (juoksevaa)
6 dlturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
1 rklruokosokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlsitruunankuoriraastetta
8 kplkeksejä (kaura-)

Leikkaa klementiineistä pienellä veitsellä kuoret pois hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä kulhoon.

Yhdistä sitruunamehu, minttu, inkivääri ja hunaja. Kääntele liemi klementiinilohkojen joukkoon. Anna maustua noin puoli tuntia.

Yhdistä toisessa kulhossa jogurtti, sokerit ja sitruunankuoriraaste.

Murenna keksit esimerkiksi kaulimella painelemalla.

Lusikoi muruseosta lasien pohjalle. Lisää päälle jogurttia ja mandariineja kerroksittain.

Kuvan annoksissa on käytetty somisteena vahvassa sokeriliemessä kuorineen keitettyjä klementiiniviipaleita. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.