Maku

Kylmäsavulohinapit

25 min
4.28
3

Pikkuiset ruisnapit saavat ylleen kermaisen kylmäsavulohitäytteen. Nämä suloiset sormisyötävät sopivat upeasti juhlapöytään. Kokeile sinäkin kylmäsavulohinappeja!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (80 kpl)

  • 500 gruisnäkkileipää (Väinämöisen palttoonnappi)

Täyte

  • 800 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 8 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)
  • 375 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1 kplsitruunaa
  • 2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Silppua lohi.

Vaahdota kerma kaksi purkkia kerrallaan ja sekoita se pehmeän tuorejuuston joukkoon.

Mausta seos sitruunan mehulla ja kuoriraasteella, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

Kääntele joukkoon lohisilppu.

Tarkista maku ja  pursota kylmäsavulohitäyte napeille.

Koristele kylmäsavulohinapit basilikanlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.28