Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirven jääpaisti

48 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 48 h 0 min
16.12.2010
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kg
hirvenpaistia
Liemi
3 ½ l
vettä
5 rkl
merisuolaa
3 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
valkopippuria (kokonaisia)
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
2 tl
sinapinsiemeniä
5
valkosipulinkynttä
4
laakerinlehteä
1 rkl
tuoretta rosmariinia

Hirven jääpaisti – ohje:

  1. Nosta jäinen hirvenpaisti uunipannulle ja pane 100-asteiseen uuniin. Kypsennä koosta riippuen 6–10 tuntia. Alle kaksikiloiselle paistille riittää 6–7 tuntia, kolmekiloinen tarvitsee 9–10 tuntia. Kun arvioit paistin olevan kypsä, työnnä siihen paistilämpömittari ja tarkista sisälämpö. Parhaimmillaan paisti on silloin, kun se punertaa sisältä. Tällöin mittari näyttää noin 62 astetta.
  2. Kiehauta vesi ja mausteet isossa kattilassa. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Siirrä kattila peiteltynä kylmään, ja anna lihan maustua liemessä 1–2 vuorokautta. Myös maustumisaika riippuu paistin koosta.
  3. Jos lihasta irtosi lientä uunipannulle, niin siivilöi se ja säästä kastikkeen pohjaksi. Nosta hirven jääpaisti kuivahtamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Leikkaa hirvenlihasta ohuita viipaleita kastikkeen ja joululaatikoiden kanssa tarjottavaksi.  
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt