Maku

Hirven jääpaisti

48 h 20 min
4.2
6

Hirven jääpaisti

GL
LA
MA
MU
6
4.2
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 ghirvenpaistia

Liemi

  • 35 dlvettä
  • 5 rklmerisuolaa
  • 3 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

48 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN48 h

Nosta jäinen paisti uunipannulle ja pane 100-asteiseen uuniin. Kypsennä koosta riippuen 6–10 tuntia. Alle kaksikiloiselle paistille riittää 6–7 tuntia, kolmekiloinen tarvitsee 9–10 tuntia.
Kun arvioit paistin olevan kypsä, työnnä siihen paistilämpömittari ja tarkista sisälämpö. Parhaimmillaan paisti on silloin, kun se punertaa sisältä. Tällöin mittari näyttää noin 62 astetta.
Kiehauta vesi ja mausteet isossa kattilassa. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Siirrä kattila peiteltynä kylmään, ja anna lihan maustua liemessä 1–2 vuorokautta. Myös maustumisaika riippuu paistin koosta.
Jos lihasta irtosi lientä uunipannulle, niin siivilöi se ja säästä kastikkeen pohjaksi.
Nosta hirven jääpaisti kuivahtamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Leikkaa hirvenlihasta ohuita viipaleita kastikkeen ja joululaatikoiden kanssa tarjottavaksi.
 

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä