Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen mustikka-valkosuklaakakku

5 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 30 min

Valkosuklaakakku kätkee sisäänsä mustikkaisen sydämen. Säädettävällä reunavuoalla saat hyydytettyä pikkukakun upeasti suuremman sisälle! Piparkakkupohjainen kakku sopii hyvin tarjottavaksi joulunaikaan tai itsenäisyyspäivänä.

1.12.2016
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
100 g
piparkakkuja
30 g
voita
Mustikkamousse
3 kpl
liivatelehteä
3 dl
vispikermaa
100 g
mustikoita
100 g
tuorejuustoa
2 rkl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
Valkosuklaamousse
100 g
valkosuklaata
2 kpl
liivatelehtiä
3 dl
vispikermaa
1 rkl
sitruunamehua
100 g
tuorejuustoa
1 rkl
tomusokeria

Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos 17 cm kokoiseksi säädetyn reunavuoan sisälle tarjoilulautaselle.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuusto ja tomusokeri mustikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkaseokseen. Kääntele mustikkaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Pakasta puolen tunnin ajan.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa koko ajan vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

Ota kakku pakastimesta ja irrota reunavuoka. Säädä vuoan koko 22cm kohdalle, kaada valkosuklaamousse vuokaan ja levitä niin, että se peittää mustikkakakun kauttaaltaan. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Öljyä ja tomusokeroi reunavuoka, kun valmistat valkosuklaamoussen, niin kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Resepti alkujaan kirjasta: Emman makea joulu – herkut, lahjat, koristeet
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt