4,1(30)
Jouluinen mustikka-valkosuklaakakku
kasvis
5 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 4 h 30 min
Valkosuklaakakku kätkee sisäänsä mustikkaisen sydämen. Säädettävällä reunavuoalla saat hyydytettyä pikkukakun upeasti suuremman sisälle! Piparkakkupohjainen kakku sopii hyvin tarjottavaksi joulunaikaan tai itsenäisyyspäivänä.
Julkaistu 1.12.2016
Maku
Reseptin ainekset 16 palaa
Pohja
100 gpiparkakkuja
30 gvoita
Mustikkamousse
3 kplliivatelehteä
3 dlvispikermaa
100 gmustikoita
100 gtuorejuustoa
2 rkltomusokeria
1 rklsitruunamehua
Valkosuklaamousse
100 gvalkosuklaata
2 kplliivatelehtiä
3 dlvispikermaa
1 rklsitruunamehua
100 gtuorejuustoa
1 rkltomusokeria

Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos 17 cm kokoiseksi säädetyn reunavuoan sisälle tarjoilulautaselle.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat ja sekoita tuorejuusto ja tomusokeri mustikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkaseokseen. Kääntele mustikkaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Pakasta puolen tunnin ajan.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa koko ajan vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

Ota kakku pakastimesta ja irrota reunavuoka. Säädä vuoan koko 22cm kohdalle, kaada valkosuklaamousse vuokaan ja levitä niin, että se peittää mustikkakakun kauttaaltaan. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Öljyä ja tomusokeroi reunavuoka, kun valmistat valkosuklaamoussen, niin kakku irtoaa kauniisti vuoasta.Resepti alkujaan kirjasta: Emman makea joulu – herkut, lahjat, koristeet
1 kommentti