Maku

Lohimousse

30 min
4.3
18

Lohimousse

MU
18
4.3
Savulohimousse paranee huomattavasti, kun lisäät kylmäsavulohen lisäksi joukkoon graavilohta. Kokeile! Lohimousse on joulupöydän ihana kalaherkku: sopivan suolainen, raikas ja ihanan kermainen.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1/2 kplpunasipulia
  • 200 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 100 ggraavilohta
  • 120 gsmetanaa
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 12 kplsaaristolaisleipäviipaletta

Koristeluun

  • 100 gmätiä
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Lohimousse valmistuu näin:

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi.

Sekoita smetanan joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunamehu ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa lohitäyte leipäviipaleille.

Koristele lohimousse mädillä ja tillillä.

•Halutessasi voit ottaa saaristolaisleivästä muotilla tai lasin avulla pyöreitä paloja lohimoussen tarjoilua varten.

•Jos haluat tehdä pienempiä cocktail-kokoisia lohileipiä, puolita leipäviipaleet tai leikkaa jokainen viipale neljään osaan ja jaa täyte leiville.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä