Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Lohimousse, toiselta nimeltään lohiröra, paranee huomattavasti, kun lisäät kylmäsavulohen lisäksi joukkoon graavilohta. Sopivan suolainen, raikas ja ihanan kermainen lohimousse onkin joulupöydän ihanin kalaherkku.
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.12.2009

Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
Ainekset (12 kpl)
Lohimousse
- ½punasipulia
- 200 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 100 ggraavilohta
- 120 gsmetanaa
- 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 2 rklsitruunamehua
- ½ tlmustapippuria
Tarjoilu
- 12saaristolaisleipäviipaletta
Koristelu
- 100 gkirjolohen mätiä
- 50 gtuoretta tilliä
Lohimousse valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita smetanan joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunamehu ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa lohitäyte leipäviipaleille.
- Koristele lohimousse mädillä ja tillillä.
Vinkki!
Halutessasi voit ottaa saaristolaisleivästä muotilla tai lasin avulla pyöreitä paloja lohimoussen tarjoilua varten. Jos haluat tehdä pienempiä cocktailkokoisia lohileipiä, puolita leipäviipaleet tai leikkaa jokainen viipale neljään osaan ja jaa täyte leiville.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.1