4,1(127)
Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
Munaton
30 min
Lohimousse, toiselta nimeltään lohiröra, paranee huomattavasti, kun lisäät kylmäsavulohen lisäksi joukkoon graavilohta. Sopivan suolainen, raikas ja ihanan kermainen lohimousse onkin joulupöydän ihanin kalaherkku.
31.12.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Lohimousse
½punasipulia
200 gkylmäsavustettua kirjolohta
100 ggraavilohta
120 gsmetanaa
50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 rklsitruunamehua
½ tlmustapippuria
Tarjoilu
12saaristolaisleipäviipaletta
Koristelu
100 gkirjolohen mätiä
50 gtuoretta tilliä

Lohimousse valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita smetanan joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunamehu ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa lohitäyte leipäviipaleille.
  4. Koristele lohimousse mädillä ja tillillä.

Vinkki!

Halutessasi voit ottaa saaristolaisleivästä muotilla tai lasin avulla pyöreitä paloja lohimoussen tarjoilua varten. Jos haluat tehdä pienempiä cocktailkokoisia lohileipiä, puolita leipäviipaleet tai leikkaa jokainen viipale neljään osaan ja jaa täyte leiville.

24 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo