Maku

Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä

30 min
MU
4.31
20

Lohimousse, toiselta nimeltään lohiröra, paranee huomattavasti, kun lisäät kylmäsavulohen lisäksi joukkoon graavilohta. Sopivan suolainen, raikas ja ihanan kermainen lohimousse onkin joulupöydän ihanin kalaherkku.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

Lohimousse

  • ½punasipulia
  • 200 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 100 ggraavilohta
  • 120 gsmetanaa
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • ½ tlmustapippuria

Tarjoilu

  • 12saaristolaisleipäviipaletta

Koristelu

  • 100 gkirjolohen mätiä
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Lohimousse valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita smetanan joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunamehu ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa lohitäyte leipäviipaleille.
  4. Koristele lohimousse mädillä ja tillillä.

Vinkki!

Halutessasi voit ottaa saaristolaisleivästä muotilla tai lasin avulla pyöreitä paloja lohimoussen tarjoilua varten. Jos haluat tehdä pienempiä cocktailkokoisia lohileipiä, puolita leipäviipaleet tai leikkaa jokainen viipale neljään osaan ja jaa täyte leiville.

MITÄ PIDIT?
4.31