Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan

1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min

Iki-ihana maa-artisokkakeitto maustetaan sherryllä ja pyöristetään kermavaahdolla. Tämä keitto sopii niin juhlavaksi alkukeitoksi kuin pääruoaksi tuoreen leivän kanssa. Suosittelemme!

19.2.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
maa-artisokkaa
1 kpl
perunaa (Rosamunda)
1 kpl
sipulia
2 rkl
voita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sherryä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Lisäksi
25 g
cashewpähkinöitä (paahdettuna ja rouhittuna)
15 g
aurinkokuivattua tomaattia (suikaloituna)
1/2 dl
tuoretta basilikaa
1/4 rkl
mustapippuria

Valmista juhlava maa-artisokkakeitto näin:

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna. 

Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia hetki, lisää artisokat ja peruna. Kaada päälle vesi, murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes artisokat alkavat halkeilla ja peruna on kypsää.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Kuumenna maa-artisokkakeitto, lisää sherry ja mausteet. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Jätä vähän vaahtoa keiton koristeeksi.

Annostele maa-artisokkakeitto lautasille. Lisää pähkinät, tomaattisuikaleet, basilika ja kermakiehkura.

Pyöräytä maa-artisokkakeiton pinnalle halutessasi pippuria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt