Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minIki-ihana maa-artisokkakeitto maustetaan sherryllä ja pyöristetään kermavaahdolla. Tämä keitto sopii niin juhlavaksi alkukeitoksi kuin pääruoaksi tuoreen leivän kanssa. Suosittelemme!
GL
KA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.2.2014

Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
Ainekset (6 annosta)
- 1000 gmaa-artisokkaa
- 1 kplperunaa (Rosamunda)
- 1 kplsipulia
- 2 rklvoita
- 8 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 2 dlkuohukermaa
- 2 rklsherryä
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Lisäksi
- 25 gcashewpähkinöitä (paahdettuna ja rouhittuna)
- 15 gaurinkokuivattua tomaattia (suikaloituna)
- 1/2 dltuoretta basilikaa
- 1/4 rklmustapippuria
Valmista juhlava maa-artisokkakeitto näin:
Kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna.
Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia hetki, lisää artisokat ja peruna. Kaada päälle vesi, murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes artisokat alkavat halkeilla ja peruna on kypsää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Kuumenna maa-artisokkakeitto, lisää sherry ja mausteet. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Jätä vähän vaahtoa keiton koristeeksi.
Annostele maa-artisokkakeitto lautasille. Lisää pähkinät, tomaattisuikaleet, basilika ja kermakiehkura.
Pyöräytä maa-artisokkakeiton pinnalle halutessasi pippuria.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.91