4(13)
Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Iki-ihana maa-artisokkakeitto maustetaan sherryllä ja pyöristetään kermavaahdolla. Tämä keitto sopii niin juhlavaksi alkukeitoksi kuin pääruoaksi tuoreen leivän kanssa. Suosittelemme!
19.2.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 gmaa-artisokkaa
1 kplperunaa (Rosamunda)
1 kplsipulia
2 rklvoita
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutiota
2 dlkuohukermaa
2 rklsherryä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
Lisäksi
25 gcashewpähkinöitä (paahdettuna ja rouhittuna)
15 gaurinkokuivattua tomaattia (suikaloituna)
1/2 dltuoretta basilikaa
1/4 rklmustapippuria

Valmista juhlava maa-artisokkakeitto näin:

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna. 

Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia hetki, lisää artisokat ja peruna. Kaada päälle vesi, murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes artisokat alkavat halkeilla ja peruna on kypsää.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Kuumenna maa-artisokkakeitto, lisää sherry ja mausteet. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Jätä vähän vaahtoa keiton koristeeksi.

Annostele maa-artisokkakeitto lautasille. Lisää pähkinät, tomaattisuikaleet, basilika ja kermakiehkura.

Pyöräytä maa-artisokkakeiton pinnalle halutessasi pippuria.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo