4(68)
Glögi tuo joulun – katso ohjeet kuuteen glögiin!
Kasvis
15 min
Itse tehty glögi lämmittää ja luo joulun tunnelmaa. Perinteinen glögiohje sisältää kanelin, tähtianiksen, neilikan ja inkiväärin kaltaiset tutut glögimausteet. Ohjeen lopusta löydät lisää glögireseptejä sekä vinkkejä glögin tekemiseen ja maustamiseen. Kokeile vaikka useampaa ja löydä kaikkien aikojen jouluglögi!
28.11.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Glögi
2kanelitankoa
3tähtianista
10neilikkaa
pala inkivääriä
3suikaletta appelsiininkuorta
2 ½ dlsokeria
3 dlvahvaa mustaherukkamehua
¾ lpunaviiniä
1 plokirkasta viinaa tai portviiniä tai konjakkia

Glögi – ohje:

 1. Mittaa mausteet kattilaan. Lisää sokeri ja mustaherukkamehu. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes seos sakenee siirapiksi, eli noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
 2. Lisää kattilaan punaviini ja sekoita hyvin. Siivilöi mausteet pois. Terästä glögi halutessasi tilkalla kirkasta viinaa, portviiniä tai konjakkia. Lämmitä, mutta älä päästä kiehumaan.
 3. Kaada juoma laseihin ja koristele tähtianiksilla tai kanelitangoilla. Tarjoa glögi heti.

Vinkki!

Onko sinulla haussa alkoholiton glögiresepti? Alkoholittoman glögin valmistus onnistuu käyttämällä makusiirappia ja sopivasti laimennettua mehua. Kokeile valmistaa itse tehty glögi esimerkiksi mustaviinimarjamehuun keitetystä siirapista ja punaviinimarjamehusta.

Glögin valmistus uudella tapaa – nappaa ideat glögiohjeen soveltamiseen:

 • Makusiirappi on glögin perusta. Keitä se mehusta, sokerista ja mausteista. Niitä vaihtelemalla saat aina uutta makua glögiisi. Voit keittää makusiirappia kerralla ison määrän, sillä se säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
 • Mehuiksi sopivat mustaherukkamehun lisäksi lähes kaikki sokeroidut ja sokeroimattomat mehut. Kokeile esimerkiksi punaherukka-, karpalo- ja omenamehua ja kehitä paras itse tehty glögi makusi mukaan.
 • Vaihda glögireseptin valkoinen sokeri tummaan. Kokeile esimerkiksi fariini-, muscovado- tai ruokosokeria. Myös hunaja ja vaahterasiirappi tuovat makua. Jos käyttämäsi mehu on makeaa, vähennä sokerin määrää.
 • Mausta rohkeasti. Kokeile esimerkiksi pippureita, chiliä tai yrttejä. Perinteiset glögimausteet, kuten kanelitangot, tähtianikset, neilikat ja kardemumman voi kuivattaa käytön jälkeen ja käyttää uudestaan.
 • Puna- tai valkoviini riittävät hyvin jouluglögin alkoholiksi. Myös väkevät alkoholit, kuten liköörit, kirkkaat viinat ja konjakit, ovat perinteisiä glögin terästäjiä.
 • Itse tehty glögi koristellaan usein rusinoilla ja mantelilastuilla. Koristeiksi sopivat myös makusiirappiin käyttämäsi mausteet ja hedelmäviipaleet.
 • Perusta pikkujouluihin glögibaari ja anna vieraiden viimeistellä glöginsä itse. Nosta tarjolle muutama eri terästysvaihtoehto, kuten kirkasta viinaa, rommia, konjakkia, giniä tai likööriä. Laita kulhoihin rusinoiden ja manteleiden lisäksi kuivattuja karpaloita, pähkinöitä, tähtianiksia, kanelitankoja, appelsiininkuorta, polkkatankoja ja vaahtokarkkeja.
 • Jouluglögin voi nauttia myös cocktailin muodossa tai käyttää glögiä jouluisessa boolissa tai sangriassa. Kokeile glögiä esimerkiksi lämmitetyn siiden kanssa tai sekoita glögistä ja kuohuviinistä kupliva alkumalja.

Glögiohjeet vaalean glögin ystäville

Vai ovatko tummemmat glögireseptit enemmän mieleesi?

Katso myös nämä glögiohjeet

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.