Omenaglögi – talvipäivän lämmike jouluisilla mausteilla ja tujauksella rommia

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Omenaglögi maustetaan kanelilla, tähtianiksella ja kardemummalla. Jätä rommi pois, niin glögi sopii myös perheen pienimmille. Omenan voit halutessasi korvata mainiosti päärynällä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
1
Julkaistu 25.11.2020


Reseptin ainekset (noin 8 annosta)

  • 2 lomenamehua
  • 3kanelitankoa
  • 5tähtianista
  • 10kardemummaa (kokonaista)
  • 2omenaa
  • 2appelsiinia
  • 1 dlvaaleaa rommia (halutessasi)
Tulosta

Omenaglögi – ohje:

  1. Laita omenamehu ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua noin 5 minuuttia.
  2. Pese hedelmät ja viipaloi ne ohuelti. Lisää osa hedelmistä kattilaan ja osa juomalaseihin.
  3. Lisää lopuksi halutessasi rommia ja tarvittaessa kuumenna höyryäväksi mutta älä keitä.

Katso myös kuinka valmistuu suosittu perinteinen itse tehty glögi!

1 kommentti