


Omenaglögi – talvipäivän lämmike jouluisilla mausteilla ja tujauksella rommia
15 min
Omenaglögi maustetaan kanelilla, tähtianiksella ja kardemummalla. Jätä rommi pois, niin glögi sopii myös perheen pienimmille. Omenan voit halutessasi korvata mainiosti päärynällä.
Reseptin ainekset
noin 8 annosta
2 l
omenamehua
3
kanelitankoa
5
tähtianista
10
kardemummaa (kokonaista)
2
omenaa
2
appelsiinia
1 dl
vaaleaa rommia (halutessasi)
Omenaglögi – ohje:
- Laita omenamehu ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua noin 5 minuuttia.
- Pese hedelmät ja viipaloi ne ohuelti. Lisää osa hedelmistä kattilaan ja osa juomalaseihin.
- Lisää lopuksi halutessasi rommia ja tarvittaessa kuumenna höyryäväksi mutta älä keitä.
Katso myös kuinka valmistuu suosittu perinteinen itse tehty glögi!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat