0(0)
Omenaglögi – talvipäivän lämmike jouluisilla mausteilla ja tujauksella rommia
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
15 min
Omenaglögi maustetaan kanelilla, tähtianiksella ja kardemummalla. Jätä rommi pois, niin glögi sopii myös perheen pienimmille. Omenan voit halutessasi korvata mainiosti päärynällä.
Julkaistu 25.11.2020
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 8 annosta
2 lomenamehua
3kanelitankoa
5tähtianista
10kardemummaa (kokonaista)
2omenaa
2appelsiinia
1 dlvaaleaa rommia (halutessasi)

Omenaglögi – ohje:

  1. Laita omenamehu ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua noin 5 minuuttia.
  2. Pese hedelmät ja viipaloi ne ohuelti. Lisää osa hedelmistä kattilaan ja osa juomalaseihin.
  3. Lisää lopuksi halutessasi rommia ja tarvittaessa kuumenna höyryäväksi mutta älä keitä.

Katso myös kuinka valmistuu suosittu perinteinen itse tehty glögi!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.