Maku

Persimoniglögi – lämmittävä juoma on sopivasti mausteinen ja lempeän hedelmäinen

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Persimoniglögi on talvikauden ihanin juoma, joka maistuu niin flunssapotilaille kuin nautiskelijoillekin. Glögi saa pirteän keltaisen värinsä kurkumasta ja makeutta omenasta ja persimonista.
GL
MA
MU
3.71
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (8 annosta)

Persimoniglögi

  • 5 cm:n palainkivääriä
  • 2tuoretta kurkumaa
  • 2 (noin 500 g)persimonia
  • 1 lvettä
  • 1 lomenamehua
  • ½ tlkokonaisia mustapippureita
  • 5kokonaista kanelitankoa
  • 4kokonaista neilikkaa
  • 2–3 rklruokosokeria
Tulosta

Persimoniglögi valmistetaan näin:

  1. Kuori ja viipaloi inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori ja viipaloi tuore kurkuma.
  3. Pese ja viipaloi persimonit ohuiksi pyörylöiksi.
  4. Mittaa kaikki glögin ainekset isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna juoman poreilla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  5. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
  6. Siivilöi glögi ja koristele persimoniviipaleilla.
  7. Säilytä persimoniglögi jääkaapissa, jos et juo kaikkea kerralla.

Vinkki!

Trendikäs kurkuma tarvitsee imeytyäkseen mustapippuria, joten sitä ei kannata unohtaa tästä juomasta.

MITÄ PIDIT?
3.71