


Persimoniglögi – lämmittävä juoma on sopivasti mausteinen ja lempeän hedelmäinen
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Persimoniglögi on talvikauden ihanin juoma, joka maistuu niin flunssapotilaille kuin nautiskelijoillekin. Glögi saa pirteän keltaisen värinsä kurkumasta ja makeutta omenasta ja persimonista.
Reseptin ainekset
8 annosta
Persimoniglögi
5 cm:n pala
inkivääriä
2
tuoretta kurkumaa
2 (noin 500 g)
persimonia
1 l
vettä
1 l
omenamehua
½ tl
kokonaisia mustapippureita
5
kokonaista kanelitankoa
4
kokonaista neilikkaa
2–3 rkl
ruokosokeria
Persimoniglögi – ohje:
- Kuori ja viipaloi inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja viipaloi tuore kurkuma.
- Pese ja viipaloi persimonit ohuiksi pyörylöiksi.
- Mittaa kaikki glögin ainekset isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna juoman poreilla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
- Siivilöi glögi ja koristele persimoniviipaleilla.
- Säilytä persimoniglögi jääkaapissa, jos et juo kaikkea kerralla.
Vinkki!
Trendikäs kurkuma tarvitsee imeytyäkseen mustapippuria, joten sitä ei kannata unohtaa tästä juomasta.
Katso myös kuinka valmistuu suosittu perinteinen itse tehty glögi!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat