Maku

Shrub-glögidrinkki

12 h 15 min
GL
MA
MU
5
0

Testaa trendikäs kylmä glögidrinkki! Etikasta ytynsä saava omenashrub maustetaan talviseksi kanelilla, tähtianiksella ja pippurilla. Loraus kuohuviiniä viimeistelee viileän glögidrinkin.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 annosta)

  • 4 kplomenaa (suomalainen)
  • 3 dlomenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplkanelitankoa
  • 2 kpltähtianista
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 20 dlkuohuviiniä

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista ensin shrub. Pese omenat ja raasta ne kannuun. Mittaa etikka, sokerit ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi hedelmien päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, kaada seos kannuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Siivilöi liemi. Mittaa laseihin ruokalusikallinen lientä ja kaada päälle kuohuviiniä. Tarjoa kylmät glögidrinkit heti.

Alkoholittoman version sekoitat tonic-vedestä tai muusta kuplivasta juomasta.

MITÄ PIDIT?
5