Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPaahdettu kasvissosekeitto on vertaansa vailla! Saat arkisesta keitosta astetta herkullisemman, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Höystä keitto pekoni-pähkinämuruilla.
GL
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 15.11.2014

Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset
Reseptin ainekset (4 annosta)
Paahdettu kasvissosekeitto
- 500 gporkkanaa
- 250 gpalsternakkaa
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tltimjamia
- ½ dloliiviöljyä
Lisäksi
- 10 dlkasvislientä
- 2 dlruokakermaa
Pekoni-pähkinämuru
- 170 gpekonia
- 1½ dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
- 2 rkltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Paahdettu kasvissosekeitto valmistuu näin:
- Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
- Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna paahdettua kasvissosekeittoa hetki.
- Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
- Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele keittoannokset pekoni-pähkinämurulla.
Vinkki!
Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.

Kasvissosekeitto – superhelppo luottoruoka ja mainio hävikin päihittäjä!
Maku

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
Kotivinkki

Fenkolikeitto
Maku

Paahdettu punajuurikeitto
Maku

Linssikeitto
Maku

Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä
Kotivinkki

Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
Maku

Gazpacho paahdetuista kasviksista
Maku