Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Paahdettu kasvissosekeitto on vertaansa vailla! Saat arkisesta keitosta astetta herkullisemman, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Höystä keitto pekoni-pähkinämuruilla.

15.11.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu kasvissosekeitto
500 g
porkkanaa
250 g
palsternakkaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
½ dl
oliiviöljyä
Lisäksi
10 dl
kasvislientä
2 dl
ruokakermaa
Pekoni-pähkinämuru
170 g
pekonia
1½ dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
2 rkl
tuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)

Paahdettu kasvissosekeitto – ohje:

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
  2. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna paahdettua kasvissosekeittoa hetki.
  4. Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
  5. Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele keittoannokset pekoni-pähkinämurulla.

Vinkki!

Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt