Maku

Kasvissosekeitto – vielä astetta herkullisempi, kun paahdat kasvikset uunissa

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Kasvissosekeitto saa herkullisen maun, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Pekoni-pähkinämuruilla höystetty paahdettu kasvissosekeitto sopii niin alku- kuin pääruoaksi.
GL
MU
4.64
7
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (4 annosta)

Kasvissosekeitto

  • 500 gporkkanaa
  • 250 gpalsternakkaa
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • ½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • 10 dlkasvislientä
  • 2 dlruokakermaa

Pekoni-pähkinämuru

  • 170 gpekonia
  • 1½ dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rkltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Tulosta

Kasvissosekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
  2. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna kasvissosekeittoa hetki.
  4. Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
  5. Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele kasvissosekeittoannokset pekoni-pähkinämurulla.

Vinkki!

Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.

MITÄ PIDIT?
4.64