Kasvissosekeitto – vielä astetta herkullisempi, kun paahdat kasvikset uunissa
50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Kasvissosekeitto saa herkullisen maun, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Pekoni-pähkinämuruilla höystetty paahdettu kasvissosekeitto sopii niin alku- kuin pääruoaksi.
GL
MU
4.64

Kasvissosekeitto – vielä astetta herkullisempi, kun paahdat kasvikset uunissa
Ainekset (4 annosta)
Kasvissosekeitto
- 500 gporkkanaa
- 250 gpalsternakkaa
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tltimjamia
- ½ dloliiviöljyä
Lisäksi
- 10 dlkasvislientä
- 2 dlruokakermaa
Pekoni-pähkinämuru
- 170 gpekonia
- 1½ dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
- 2 rkltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Kasvissosekeitto valmistuu näin:
- Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
- Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna kasvissosekeittoa hetki.
- Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
- Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele kasvissosekeittoannokset pekoni-pähkinämurulla.
Vinkki!
Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.64