


Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Paahdettu kasvissosekeitto on vertaansa vailla! Saat arkisesta keitosta astetta herkullisemman, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Höystä keitto pekoni-pähkinämuruilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu kasvissosekeitto
500 g
porkkanaa
250 g
palsternakkaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
½ dl
oliiviöljyä
Lisäksi
10 dl
kasvislientä
2 dl
ruokakermaa
Pekoni-pähkinämuru
170 g
pekonia
1½ dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
2 rkl
tuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Paahdettu kasvissosekeitto – ohje:
- Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
- Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna paahdettua kasvissosekeittoa hetki.
- Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
- Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele keittoannokset pekoni-pähkinämurulla.
Vinkki!
Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat