4,3(30)
Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset
Gluteeniton
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Paahdettu kasvissosekeitto on vertaansa vailla! Saat arkisesta keitosta astetta herkullisemman, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Höystä keitto pekoni-pähkinämuruilla.
15.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu kasvissosekeitto
500 gporkkanaa
250 gpalsternakkaa
2sipulia
2valkosipulinkynttä
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 tltimjamia
½ dloliiviöljyä
Lisäksi
10 dlkasvislientä
2 dlruokakermaa
Pekoni-pähkinämuru
170 gpekonia
1½ dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
2 rkltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)

Paahdettu kasvissosekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
  2. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna paahdettua kasvissosekeittoa hetki.
  4. Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
  5. Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele keittoannokset pekoni-pähkinämurulla.

Vinkki!

Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.