Maku

Paahdettu kasvissosekeitto – herkullisen sosekeiton salaisuus ovat uunissa paahdetut kasvikset

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Paahdettu kasvissosekeitto on vertaansa vailla! Saat arkisesta keitosta astetta herkullisemman, kun paahdat kasvikset uunissa ennen soseuttamista. Höystä keitto pekoni-pähkinämuruilla.
GL
MU
4.3
7
Julkaistu: 15.11.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

Paahdettu kasvissosekeitto

  • 500 gporkkanaa
  • 250 gpalsternakkaa
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • ½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • 10 dlkasvislientä
  • 2 dlruokakermaa

Pekoni-pähkinämuru

  • 170 gpekonia
  • 1½ dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rkltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)
Tulosta

Paahdettu kasvissosekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.
  2. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Lisää loput kasvisliemestä ja ruokakerma. Kuumenna paahdettua kasvissosekeittoa hetki.
  4. Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi.
  5. Lisää pekoniin pähkinät ja tuoreyrtit. Viimeistele keittoannokset pekoni-pähkinämurulla.

Vinkki!

Voit myös jättää pekonin pois ja viimeistellä keiton paahdetuilla pähkinöillä ja yrteillä.

7 kommenttia