
Suolaista naposteltavaa glögin vastapainoksi
Pikkujoulut kaipaavat suolaista naposteltavaa, sillä glögit tai drinkit ovat yleensä kovin makeita. Jos tykkäät dippailusta, sekoittele helppo viiden minuutin dippi kylmäsavuporosta, ranskankermasta ja piparjuurituorejuustosta. Varaa dippaamiseen jälkiuunilastuja tai grissinejä.
Jos etsit helposti valmistuvaa pikkujoulunaposteltavaa, niin nappaa pakastealtaasta käärrysi voitaikinaa. Esimerkiksi superhelpot juustohyrrät valmistuvat vain kolmesta raaka-aineesta: siitä taikinasta, hillosta ja sinihomejuustosta.
Joulutortun ei aina tarvitse olla makea. Testaa siis vuohenjuustolla ja balsamicolla tai maapähkinävoilla ja goudajuustolla silatut mainiot torttuset.
Voitaikina sopii myös hauskoihin ja helppoihin pizzahyrriin. Täytteenä toimivat mitkä tahansa omat lempparipizzatäytteesi.
Peltilihiksen voi pyöräyttää joko itse tehdystä tai kaupan taikinasta. Pieniksi neliöiksi leikattuna se on mainiota pikkujoulun naposteltavaa. Vegaaninen versio täytetään muhevaksi sienillä.
Jos aiot tarjota pöydässä juustoja, karpalolla piristetyt minipatongit tulevat tarpeeseen. Myös suolaiset keksit rouskuvat kivasti juustojen kaverina.
Juustofanin pitsit eli parmesaanilastut valmistuvat viidessä minuutissa uunissa. Eikös ole näppärää?
Sinihomejuuston ja pipareiden yhdistelmä toimii aina ja ikuisesti. Nämä täyteläiset pipari-juustopallerot saavat vähän lisämakeutta aprikoosista, nams!
Suolaisenmakean ystäville sopivat myös maailman helpoimmat aprikoosipalat eli aprikoosista, vuohenjuustosta ja mantelista kootut pikkuherkut. Näitä kannattaa varata tarjolle reilusti.
Pikkujoulujen makeat suupalat
Mitä olisi pikkujoulu ilman joulutorttua? Kokeile vaihteeksi trendikästä lumihiutaletaittelua ja täytä tortut vaikka luumu-, viikuna- tai omena-kanelihillolla.
Pikkujoulun sokerihiiret rakastuvat karkkifudgeen. Voit sujauttaa pastillien tilalle myös piparminttutankorouhetta ja piparimurua, jos haluat fudgeen vielä jouluisempaa fiilistä. Toinen överimakea (ja överihyvä) herkku on rocky road, joka sekoitetaan suklaasta, rusinoista, vaahtokarkeista ja pähkinöistä.
Saat päivitettyä kaupan piparitaikinan, kun levität kaulitun piparitaikinan päälle marenkia, rullaat, leikkaat ja paistat viipaleet ihaniksi hyrriksi. Voit myös muotoilla taikinasta suloisia karkkikeppejä ja koristella namit sokerikuorrutteella.
Joulupopparit ovat kiireisen kutsujan valinta: poppauta maissit ja sekoittele voi-siirappi-mausteseoksessa. Rouskuvia ja nopeita herkkuja ovat myös retrot riisimuronamit, jotka tehdään vaihteeksi valkosuklaasta.
Suussasulavat suklaatryffelit ovat mahtava pari tummalle glögille. Testaa perusversio tai viritä sitä konjakilla tai kermaliköörillä.
Marengit ovat siitä käteviä, että ne voi paistaa etukäteen valmiiiksi ja säilyttää sitten rasiassa. Testaa punaraitaiset pikkumarengit tai valkoiset marenkikuuset.