


Suolainen joulutorttu
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tällaista joulutorttua et ole maistanut. Testaa palsternakkavoitaikina ja maapähkinävoitäyte.
Reseptin ainekset
25 kpl
Palsternakkavoitaikina
250 g
palsternakkaa (kuorittuna)
250 g
voita (pehmeää)
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
120 g
maapähkinävoita (1 dl)
150 g
goudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (vanha gouda)
1 kpl
granaattiomenaa
Suolainen joulutorttu – ohje:
- Valmista ensin palsternakkavoitaikina. Keitä palsternakka kypsäksi ja soseuta. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon voi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina viileään noin pariksi tunniksi.
- Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä pienehköiksi neliöiksi. Nosta joka toinen neliön kulma keskelle.
- Pane tähden keskelle vajaa teelusikallinen maapähkinävoita, palanen juustoa ja muutama granaattiomenan siemen.
- Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat