Suolainen joulutorttu

2 h 40 min
5
0

Suolainen joulutorttu

MU
0
5
Tällaista joulutorttua et ole maistanut. Testaa palsternakkavoitaikina ja maapähkinävoitäyte.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Palsternakkavoitaikina

  • 250 gpalsternakkaa (kuorittuna)
  • 250 gvoita (pehmeää)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 120 gmaapähkinävoita (1 dl)
  • 150 ggoudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (vanha gouda)
  • 1 kplgranaattiomenaa

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin palsternakkavoitaikina. Keitä palsternakka kypsäksi ja soseuta. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon voi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina viileään noin pariksi tunniksi.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä pienehköiksi neliöiksi. Nosta joka toinen neliön kulma keskelle.

Pane tähden keskelle vajaa teelusikallinen maapähkinävoita, palanen juustoa ja muutama granaattiomenan siemen.

Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä