Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolainen joulutorttu

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tällaista joulutorttua et ole maistanut. Testaa palsternakkavoitaikina ja maapähkinävoitäyte.

15.2.2017
Reseptin ainekset
25 kpl
Palsternakkavoitaikina
250 g
palsternakkaa (kuorittuna)
250 g
voita (pehmeää)
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
120 g
maapähkinävoita (1 dl)
150 g
goudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (vanha gouda)
1 kpl
granaattiomenaa

Suolainen joulutorttu – ohje:

  1. Valmista ensin palsternakkavoitaikina. Keitä palsternakka kypsäksi ja soseuta. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon voi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina viileään noin pariksi tunniksi.
  2. Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä pienehköiksi neliöiksi. Nosta joka toinen neliön kulma keskelle.
  3. Pane tähden keskelle vajaa teelusikallinen maapähkinävoita, palanen juustoa ja muutama granaattiomenan siemen.
  4. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt