Maku

Suolainen joulutorttu

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Tällaista joulutorttua et ole maistanut. Testaa palsternakkavoitaikina ja maapähkinävoitäyte.
MU
4.6
0
Julkaistu: 15.2.2017


Ainekset (25 kpl)

Palsternakkavoitaikina

  • 250 gpalsternakkaa (kuorittuna)
  • 250 gvoita (pehmeää)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 120 gmaapähkinävoita (1 dl)
  • 150 ggoudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (vanha gouda)
  • 1 kplgranaattiomenaa
Tulosta

Valmista ensin palsternakkavoitaikina. Keitä palsternakka kypsäksi ja soseuta. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon voi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina viileään noin pariksi tunniksi.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä pienehköiksi neliöiksi. Nosta joka toinen neliön kulma keskelle.

Pane tähden keskelle vajaa teelusikallinen maapähkinävoita, palanen juustoa ja muutama granaattiomenan siemen.

Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Kommentoi »