Kotivinkki

Punaraitaiset marengit

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Punaraitaiset marengit maistuvat kevyen makeilta ja säilyvät pitkään, joten voit valmistaa ne hyvissä ajoin.
GL
KA
LA
MA
0
0
Julkaistu: 18.11.2015


Ainekset (50-55 kpl)

  • 3kananmunan valkuaista
  • 1 dlsokeria
  • punaista elintarvikeväriä
Tulosta

Punaraitaiset marengit leivotaan näin:

  1. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa osassa.
  2. Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Ota pieni osa marenkitaikinaa ja värjää se punaisella, jauhemaisella elintarvikevärillä. Sekoita punainen taikina valkoisen joukkoon nauhamaisesti, esimerkiksi lusikan varren avulla.
  4. Laita pursotinpussiin pienehkö sahalaitainen terä ja lusikoi marenkimassa pussiin. Pursota pieniä marenkeja leivinpaperin päälle.
  5. Kypsennä marenkeja uunin keskitasolla 100 asteessa noin 45 minuuttia.
  6. Säilytä marengit huoneenlämmössä kuivassa paikassa. Ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jopa pari kuukautta.
Kommentoi »