Kotivinkki

Punaraitaiset marengit

1 h
0
0

Punaraitaiset marengit

Punaraitaiset marengit maistuvat kevyen makeilta ja säilyvät pitkään, joten voit valmistaa ne hyvissä ajoin.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (50-55 kpl)

  • 3kananmunan valkuaista
  • 1 dlsokeria
  • punaista elintarvikeväriä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

1. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa osassa.

2. Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.

3. Ota pieni osa marenkitaikinaa ja värjää se punaisella, jauhemaisella elintarvikevärillä. Sekoita punainen taikina valkoisen joukkoon nauhamaisesti, esimerkiksi lusikan varren avulla.

4. Laita pursotinpussiin pienehkö sahalaitainen terä ja lusikoi marenkimassa pussiin. Pursota pieniä marenkeja leivinpaperin päälle.

5. Kypsennä marenkeja uunin keskitasolla 100 asteessa noin 45 minuuttia.

6. Säilytä marengit kuivassa, ilmavassa paikassa. Ne säilyvät pitkään, joten voit tehdä ne hyvissä ajoin valmiiksi.

7. Juuri ennen tarjoilua liitä kaksi marenkia marmeladilla tai hillolla yhteen.

Suosittelemme myös näitä:

Vinkki!

Ohje on julkaistu Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdessä  2/2014.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä