


Punaraitaiset marengit
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Punaraitaiset marengit maistuvat kevyen makeilta ja säilyvät pitkään, joten voit valmistaa ne hyvissä ajoin.
Reseptin ainekset
50-55 kpl
3
kananmunan valkuaista
1 dl
sokeria
punaista elintarvikeväriä
Punaraitaiset marengit leivotaan näin:
- Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa osassa.
- Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
- Ota pieni osa marenkitaikinaa ja värjää se punaisella, jauhemaisella elintarvikevärillä. Sekoita punainen taikina valkoisen joukkoon nauhamaisesti, esimerkiksi lusikan varren avulla.
- Laita pursotinpussiin pienehkö sahalaitainen terä ja lusikoi marenkimassa pussiin. Pursota pieniä marenkeja leivinpaperin päälle.
- Kypsennä marenkeja uunin keskitasolla 100 asteessa noin 45 minuuttia.
- Säilytä marengit huoneenlämmössä kuivassa paikassa. Ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jopa pari kuukautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat