


Suklaatryffelit
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tummat suklaatryffelit ovat ihana joululahja! Tuunaa perustryffeli upeaksi kierittelemällä se vihreässä teessä, kuivatuissa mansikoissa tai pistaasirouheessa.
Reseptin ainekset
30 kpl
Suklaatryffelit
300 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1 ¾ dl
kuohukermaa
1 rkl
glukoosisiirappia (Dansukker)
1
vaniljatanko
50 g
voita (pehmeää)
1 rkl
konjakkia (tai rommia)
¼ tl
suolaa
Päälle
50 g
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
20 g
pakastekuivattuja mansikoita (hienonnettuna)
1 rkl
vihreää matcha-teetä (hienojakoista vihreää teetä)
Suklaatryffelit – ohje:
- Rouhi suklaa melko hienoksi. Siirrä se teräskulhoon.
- Kuumenna kerma, glukoosisiirappi ja halkaistu vaniljatanko pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi.
- Anna kerman porista välillä sekoitellen muutama minuutti. Poista vaniljatanko.
- Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää pehmeä voi, alkoholi ja suola.
- Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
- Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Ota suklaatryffelimassa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen muotoilua. Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita.
- Kierittele nokareet haluamissasi makuaineissa.
- Säilytä suklaatryffelit kannellisessa rasiassa viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat