4,3(3)
Suklaatryffelit
Gluteeniton
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Tummat suklaatryffelit ovat ihana joululahja! Tuunaa perustryffeli upeaksi kierittelemällä se vihreässä teessä, kuivatuissa mansikoissa tai pistaasirouheessa. 
Julkaistu 4.2.2016
Maku
Reseptin ainekset 30 kpl
Tryffelit
300 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1 3/4 dlkuohukermaa
1 rklglukoosisiirappia (Dansukker)
1 kplvaniljatankoa
50 gvoita (pehmeää)
1 rklkonjakkia (tai rommia)
1/4 tlsuolaa
Päälle
50 gpistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
20 gpakastekuivattuja mansikoita (hienonnettuna)
1 rklvihreää matcha-teetä (hienojakoista vihreää teetä)

Rouhi suklaa melko hienoksi. Siirrä se teräskulhoon.

Kuumenna kerma, glukoosisiirappi ja halkaistu vaniljatanko pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi.

Anna kerman porista välillä sekoitellen muutama minuutti. Poista vaniljatanko.

Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää pehmeä voi, alkoholi ja suola.

Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.

Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Ota suklaatryffelimassa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen muotoilua. Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita.

Kierittele nokareet haluamissasi makuaineissa.

Säilytä suklaatryffelit kannellisessa rasiassa viileässä.

Kommentoi »