Suklaatryffelit
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Tummat suklaatryffelit ovat ihana joululahja! Tuunaa perustryffeli upeaksi kierittelemällä se vihreässä teessä, kuivatuissa mansikoissa tai pistaasirouheessa.
GL
MU
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.2.2016

Suklaatryffelit
Ainekset (30 kpl)
Tryffelit
- 300 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
- 1 3/4 dlkuohukermaa
- 1 rklglukoosisiirappia (Dansukker)
- 1 kplvaniljatankoa
- 50 gvoita (pehmeää)
- 1 rklkonjakkia (tai rommia)
- 1/4 tlsuolaa
Päälle
- 50 gpistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
- 20 gpakastekuivattuja mansikoita (hienonnettuna)
- 1 rklvihreää matcha-teetä (hienojakoista vihreää teetä)
Rouhi suklaa melko hienoksi. Siirrä se teräskulhoon.
Kuumenna kerma, glukoosisiirappi ja halkaistu vaniljatanko pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi.
Anna kerman porista välillä sekoitellen muutama minuutti. Poista vaniljatanko.
Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää pehmeä voi, alkoholi ja suola.
Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi.
Ota suklaatryffelimassa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen muotoilua. Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita.
Kierittele nokareet haluamissasi makuaineissa.
Säilytä suklaatryffelit kannellisessa rasiassa viileässä.
MITÄ PIDIT?
4.33