Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaatryffelit

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tummat suklaatryffelit ovat ihana joululahja! Tuunaa perustryffeli upeaksi kierittelemällä se vihreässä teessä, kuivatuissa mansikoissa tai pistaasirouheessa. 

4.2.2016
Reseptin ainekset
30 kpl
Suklaatryffelit
300 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1 ¾ dl
kuohukermaa
1 rkl
glukoosisiirappia (Dansukker)
1
vaniljatanko
50 g
voita (pehmeää)
1 rkl
konjakkia (tai rommia)
¼ tl
suolaa
Päälle
50 g
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
20 g
pakastekuivattuja mansikoita (hienonnettuna)
1 rkl
vihreää matcha-teetä (hienojakoista vihreää teetä)

Suklaatryffelit – ohje:

  1. Rouhi suklaa melko hienoksi. Siirrä se teräskulhoon.
  2. Kuumenna kerma, glukoosisiirappi ja halkaistu vaniljatanko pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi.
  3. Anna kerman porista välillä sekoitellen muutama minuutti. Poista vaniljatanko.
  4. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle samalla sekoittaen. Lisää pehmeä voi, alkoholi ja suola.
  5. Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffelimassaksi.
  6. Siirrä tryffelikulho peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  7. Ota suklaatryffelimassa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen muotoilua. Ota massasta kahden lusikan avulla nokareita.
  8. Kierittele nokareet haluamissasi makuaineissa.
  9. Säilytä suklaatryffelit kannellisessa rasiassa viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt