Lumihiutaletortut – katso vaihekuvat ja opi superhelppo taittelu!

30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 min
Lumihiutaletortut ovat lumoavan kauniita, mutta tosi helppoja tehdä! Tällä vaihekuvallisella ohjeella jo ensimmäinen torttu onnistuu varmasti.
3.77
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (12 kpl)

Lumihiutaletortut

  • 1 pkt (500 g)lehtitaikinaa (pakaste)
  • 1 ½ dlluumumarmeladia (tai paistonkestävää viikunamarmeladia)

Pinnalle

  • 3 rkltomusokeria
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Lumihiutaletortut tehdään näin:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Puolita taikinalevyt neliöiksi.
  3. Lusikoi neliöiden keskelle ruokalusikallinen hilloa. Nipistä kaikki taikinan kulmat ylös ja painele kolot kiinni, niin että neliöstä muodostuu tiivis nyytti.
  4. Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin.
  5. Viillä taikinaan ensin neljä viiltoa ja niiden väleihin toiset neljä.
  6. Nipistele syntyneiden sakaroiden päät sormenpäillä teräviksi ja paina lopuksi tortun keskelle sormella keskusta.
  7. Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki ennen herkkuhetkeä.
  8. Koristele lumihiutaletortut tuprauttamalla niiden päälle hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Voit täyttää lumihiutaletortut myös muilla paistonkestävillä hilloilla tai sinihomejuustomurulla.

MITÄ PIDIT?
3.77