3,8(333)
Lumihiutaletortut – katso vaihekuvat ja opi superhelppo taittelu!
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Lumihiutaletortut ovat lumoavan kauniita, mutta tosi helppoja tehdä! Tällä vaihekuvallisella ohjeella jo ensimmäinen torttu onnistuu varmasti.
Julkaistu 29.10.2018
Meillä kotona
Reseptin ainekset 12 kpl
Lumihiutaletortut
1 pkt (500 g)lehtitaikinaa (pakaste)
1 ½ dlluumumarmeladia (tai paistonkestävää viikunamarmeladia)
Pinnalle
3 rkltomusokeria

Lumihiutaletortut tehdään näin:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Puolita taikinalevyt neliöiksi.
  3. Lusikoi neliöiden keskelle ruokalusikallinen hilloa. Nipistä kaikki taikinan kulmat ylös ja painele kolot kiinni, niin että neliöstä muodostuu tiivis nyytti.
  4. Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin.
  5. Viillä taikinaan ensin neljä viiltoa ja niiden väleihin toiset neljä.
  6. Nipistele syntyneiden sakaroiden päät sormenpäillä teräviksi ja paina lopuksi tortun keskelle sormella keskusta.
  7. Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki ennen herkkuhetkeä.
  8. Koristele lumihiutaletortut tuprauttamalla niiden päälle hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Voit täyttää lumihiutaletortut myös muilla paistonkestävillä hilloilla tai sinihomejuustomurulla.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Lusikoi taikinaneliölle lusikallinen hilloa.
Vaihe 2
Nipistele neliö nyytiksi.
Vaihe 3
Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin. Viillä taikinaan neljä viiltoa.
Vaihe 4
Viillä väleihin vielä toiset neljä viiltoa.
Vaihe 5
Nipistele muodostuneet sakarat teräviksi.
Vaihe 6
Paina sormella tortulle keskusta. Nosta pellille ja paista tortut.
Kommentoi »