Lumihiutaletortut – katso vaihekuvat ja opi superhelppo taittelu!
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Lumihiutaletortut ovat lumoavan kauniita, mutta tosi helppoja tehdä! Tällä vaihekuvallisella ohjeella jo ensimmäinen torttu onnistuu varmasti.

Reseptin ainekset 12 kpl
Lumihiutaletortut
1 pkt (500 g)lehtitaikinaa (pakaste)
1 ½ dlluumumarmeladia (tai paistonkestävää viikunamarmeladia)
Pinnalle
3 rkltomusokeria
Lumihiutaletortut tehdään näin:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puolita taikinalevyt neliöiksi.
- Lusikoi neliöiden keskelle ruokalusikallinen hilloa. Nipistä kaikki taikinan kulmat ylös ja painele kolot kiinni, niin että neliöstä muodostuu tiivis nyytti.
- Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin.
- Viillä taikinaan ensin neljä viiltoa ja niiden väleihin toiset neljä.
- Nipistele syntyneiden sakaroiden päät sormenpäillä teräviksi ja paina lopuksi tortun keskelle sormella keskusta.
- Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki ennen herkkuhetkeä.
- Koristele lumihiutaletortut tuprauttamalla niiden päälle hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Voit täyttää lumihiutaletortut myös muilla paistonkestävillä hilloilla tai sinihomejuustomurulla.
Valmistus vaihe vaiheelta