Lumihiutaletortut – katso vaihekuvat ja opi superhelppo taittelu!
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minLumihiutaletortut ovat lumoavan kauniita, mutta tosi helppoja tehdä! Tällä vaihekuvallisella ohjeella jo ensimmäinen torttu onnistuu varmasti.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.10.2018

Lumihiutaletortut – katso vaihekuvat ja opi superhelppo taittelu!
Reseptin ainekset (12 kpl)
Lumihiutaletortut
- 1 pkt (500 g)lehtitaikinaa (pakaste)
- 1 ½ dlluumumarmeladia (tai paistonkestävää viikunamarmeladia)
Pinnalle
- 3 rkltomusokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Lumihiutaletortut tehdään näin:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puolita taikinalevyt neliöiksi.
- Lusikoi neliöiden keskelle ruokalusikallinen hilloa. Nipistä kaikki taikinan kulmat ylös ja painele kolot kiinni, niin että neliöstä muodostuu tiivis nyytti.
- Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin.
- Viillä taikinaan ensin neljä viiltoa ja niiden väleihin toiset neljä.
- Nipistele syntyneiden sakaroiden päät sormenpäillä teräviksi ja paina lopuksi tortun keskelle sormella keskusta.
- Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetki ennen herkkuhetkeä.
- Koristele lumihiutaletortut tuprauttamalla niiden päälle hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Voit täyttää lumihiutaletortut myös muilla paistonkestävillä hilloilla tai sinihomejuustomurulla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Kuusia, paketteja ja enkeleitä! 8 hauskaa tapaa joulutorttujen taitteluun

Joulutorttu on joulun rakastetuin herkku – ota talteen suosittu luottoreseptimme!
Maku

Suolainen joulutorttu
Maku

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maku

Vuohenjuustotortut – suolainen juusto ja makeat viikunat sopivat täydellisesti yhteen
Kotivinkki

Manteliset joulutortut
Maku

Gluteeniton joulutorttu
Maku

Pienet joulutortut
Maku

Kukanmalliset joulutortut
Kotivinkki