Maku

Vegaaninen sienipeltipiirakka

1 h 45 min
3.67
1

Vegaaninen sienipeltipiirakka

MA
MU
VE
1
3.67
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vegaaninen sienipeltipiirakka kätkee sisäänsä rutkasti täytettä, ja sen kyllä maistaa. Mehevän piirakan voit hyvin tehdä suppilovahveroiden sijaan esimerkiksi kantarelleista tai ryöpätyistä rouskuista.

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 250 gvegaanista leivontamargariinia
  • 250 gvegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på Mackan)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 4 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
  • 1 rklkasvisfondia
  • 3 dlvettä
  • 1 kplsipuli
  • 1 lsuppilovahveroita (tai kantarelleja tai muita sieniä (300–400 g))
  • 1 rklöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioina)
  • 1 dlvegaanista tuorejuustoa

Voitelu

  • kaurajuomaa

Viimeistely

  • tuoretta timjamia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Vegaaninen sienipeltipiirakka valmistetaan näin:

  1. Sekoita pehmeä rasva, tuorejuusto ja tomaattipyree.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa, älä vaivaa.
  3. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Keitä ohra fondilla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Hienonna sipuli.
  5. Käsittele sienet ja paloittele isoimmat. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  6. Lisää rasva ja sipulit, paista vielä hetki. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon kypsät ohrasuurimot, tomaatit ja tuorejuusto.
  7. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen uunipellin kokoiseksi levyksi.
  8. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle, taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
  9. Vedä piirakka leivinpaperilla pellille. Voitele kaurajuomalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
  10. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Koristele timjamilla.
MITÄ PIDIT?
3.67