


Vegaaninen sienipeltipiirakka
1 h 45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 25 min
Vegaaninen sienipeltipiirakka kätkee sisäänsä rutkasti täytettä, ja sen kyllä maistaa. Mehevän piirakan voit hyvin tehdä suppilovahveroiden sijaan esimerkiksi kantarelleista tai ryöpätyistä rouskuista.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
250 g
vegaanista leivontamargariinia
250 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på Mackan)
2 rkl
tomaattipyreetä
4 1/2 dl
hiivaleipäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Täyte
1/2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 rkl
kasvisfondia
3 dl
vettä
1 kpl
sipuli
1 l
suppilovahveroita (tai kantarelleja tai muita sieniä (300–400 g))
1 rkl
öljyä
1 tl
timjamia
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (myllystä)
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioina)
1 dl
vegaanista tuorejuustoa
Voitelu
kaurajuomaa
Viimeistely
tuoretta timjamia
Vegaaninen sienipeltipiirakka – ohje:
- Sekoita pehmeä rasva, tuorejuusto ja tomaattipyree.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa, älä vaivaa.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Keitä ohra fondilla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Hienonna sipuli.
- Käsittele sienet ja paloittele isoimmat. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää rasva ja sipulit, paista vielä hetki. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon kypsät ohrasuurimot, tomaatit ja tuorejuusto.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle, taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
- Vedä piirakka leivinpaperilla pellille. Voitele kaurajuomalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
- 10Paista sienipeltipiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Koristele timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat