Piparikepit
kasvis
48 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 min
Tässä on superhelppo tapa muotoilla piparit! Piparikeppien leivonnassa ei tarvita edes kaulinta. Ihana piparminttukuorrute viimeistelee kepit tarjoilukuntoon.

Reseptin ainekset 50 kpl
500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
Piparminttukuorrute
5 dltomusokeria
1 kplvalkuaista
1 rklvettä
1/8 tlpiparminttuaromia (1-2 tippaa)
1 rklnomparelleja
Piparikepit – ohje:
- Sulata piiparitaikina ohjeen mukaan. Ota piparitaikinasta neljäsosa. Pyöritä taikinasta jauhotetulla pöydällä makkara ja jaa se kolmeen osaan.
- Leivo pala kerrallaan 5 mm:n paksuisiksi tangoiksi. Jaa tankoja tarvittaessa lyhyempiin osiin, jotta niitä on helpompi käsitellä.
- Leikkaa tangosta 10–12 cm:n pituisia paloja. Kiedo kaksi tankoa yhteen, nosta leivinpaperin päälle pellile ja taivuta tangon yläosa lopuksi kepin pään muotoon.
- Paista piparitankoja 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Jäähdytä piparit ritilällä.
- Sekoita piparminttukuorrutteen ainekset yhteen. Kun teet ohuehkon kuorrutteen, voit levittää sitä pienellä siveltimellä tangoille. Koristele piparikepit nonparelleilla.