5(2)
Piparikepit
Kasvis
48 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 min
Tässä on superhelppo tapa muotoilla piparit! Piparikeppien leivonnassa ei tarvita edes kaulinta. Ihana piparminttukuorrute viimeistelee kepit tarjoilukuntoon.
18.1.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
50 kpl
500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
Piparminttukuorrute
5 dltomusokeria
1 kplvalkuaista
1 rklvettä
1/8 tlpiparminttuaromia (1-2 tippaa)
1 rklnomparelleja

Piparikepit – ohje:

  1. Sulata piiparitaikina ohjeen mukaan. Ota piparitaikinasta neljäsosa. Pyöritä taikinasta jauhotetulla pöydällä makkara ja jaa se kolmeen osaan.
  2. Leivo pala kerrallaan 5 mm:n paksuisiksi tangoiksi. Jaa tankoja tarvittaessa lyhyempiin osiin, jotta niitä on helpompi käsitellä.
  3. Leikkaa tangosta 10–12 cm:n pituisia paloja. Kiedo kaksi tankoa yhteen, nosta leivinpaperin päälle pellile ja taivuta tangon yläosa lopuksi kepin pään muotoon.
  4. Paista piparitankoja 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Jäähdytä piparit ritilällä.
  5. Sekoita piparminttukuorrutteen ainekset yhteen. Kun teet ohuehkon kuorrutteen, voit levittää sitä pienellä siveltimellä tangoille. Koristele piparikepit nonparelleilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.