Piparikepit

48 min
5
0

Piparikepit

Tässä on superhelppo tapa muotoilla piparit! Piparikeppien leivonnassa ei tarvita edes kaulinta. Ihana piparminttukuorrute viimeistelee kepit tarjoilukuntoon.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Piparminttukuorrute

  • 5 dltomusokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 rklvettä
  • 1/8 tlpiparminttuaromia (1-2 tippaa)
  • 1 rklnomparelleja

Tee näin

48 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 min

Valmista piparikepit näin:

Sulata piiparitaikina ohjeen mukaan. Ota piparitaikinasta neljäsosa. Pyöritä taikinasta jauhotetulla pöydällä makkara ja jaa se kolmeen osaan.

Leivo pala kerrallaan 5 mm:n paksuisiksi tangoiksi. Jaa tankoja tarvittaessa lyhyempiin osiin, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Leikkaa tangosta 10–12 cm:n pituisia paloja. Kiedo kaksi tankoa yhteen, nosta leivinpaperin päälle pellile ja taivuta tangon yläosa lopuksi kepin pään muotoon.

Paista piparitankoja 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Jäähdytä piparit ritilällä.

Sekoita piparminttukuorrutteen ainekset yhteen. Kun teet ohuehkon kuorrutteen, voit levittää sitä pienellä siveltimellä tangoille. Koristele piparikepit nonparelleilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä