Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulukuuset marengista

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Joulukuusia on helppo pursottaa marengista, kreemistä tai kermavaahdosta. Kuivata marenkikuuset uunissa tarjottavaksi sellaisenaan tai koristele niillä jouluinen kakku. Ripottele nonparelleja kuusenkoristeiksi ja viimeistele kokonaisuus sokeritähdillä!

8.11.2015
Reseptin ainekset
40 kpl
3
kananmunan valkuaista
2 1/2 dl
erikoishienoa sokeria
1 rkl
nonparelleja
1 rkl
sokeritähtiä

Kuumenna uuni 90 asteeseen. Vaahdota valkuaiset partavaahdon tapaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella täysin puhtaassa ja rasvattomassa kulhossa. Lisää sokeri hitaasti ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa hetki jokaisen lisäyksen jälkeen. Marenki on valmista kun se on paksua ja kiiltävää. 

Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Voit käyttää mitä tahansa tähtityllaa kuusien pursottamiseen. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle kuusia ja ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele koristelu sokeritähdillä.

Kuivata marenkeja uunin keskitasolla 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.

Erottele valkuaiset varovasti. Marenki ei vaahtoudu kunnolla, jos valkuaisten sekaan pääsee yhtään keltuaista. Varmista, että vispilät ja kulho ovat täysin puhtaat ja rasvattomat. Älä lisää sokeria liian nopeasti, jotta vaahto ei lässähdä. Voit pursottaa kuusia myös esimerkiksi kermavaahdosta, kreemistä ja suklaa ganachesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt