Maku

Joulukuuset marengista

1 h 50 min
5
0

Joulukuusia on helppo pursottaa marengista, kreemistä tai kermavaahdosta. Kuivata marenkikuuset uunissa tarjottavaksi sellaisenaan tai koristele niillä jouluinen kakku. Ripottele nonparelleja kuusenkoristeiksi ja viimeistele kokonaisuus sokeritähdillä!
Tulosta
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes

Ainekset (40 kpl)

  • 3 kplkananmunan valkuaista
  • 2 1/2 dlerikoishienoa sokeria
  • 1 rklNonparelleja
  • 1 rklSokeritähtiä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuumenna uuni 90 asteeseen. Vaahdota valkuaiset partavaahdon tapaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella täysin puhtaassa ja rasvattomassa kulhossa. Lisää sokeri hitaasti ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa hetki jokaisen lisäyksen jälkeen. Marenki on valmista kun se on paksua ja kiiltävää. 

Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Voit käyttää mitä tahansa tähtityllaa kuusien pursottamiseen. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle kuusia ja ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele koristelu sokeritähdillä.

Kuivata marenkeja uunin keskitasolla 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.

Erottele valkuaiset varovasti. Marenki ei vaahtoudu kunnolla, jos valkuaisten sekaan pääsee yhtään keltuaista. Varmista, että vispilät ja kulho ovat täysin puhtaat ja rasvattomat. Älä lisää sokeria liian nopeasti, jotta vaahto ei lässähdä. Voit pursottaa kuusia myös esimerkiksi kermavaahdosta, kreemistä ja suklaa ganachesta.
MITÄ PIDIT?
5