Karkkifudge

2 h 20 min
5
1

Karkkifudge

GL
MU
1
5
Superhelppo karkkifudge on makeahiirien toiveuni. Fudget valmistuvat helposti sekoittamalla ainekset kattilassa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 150 gsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
  • 125 gpistaaseja (kuorittuja)
  • 600 gvalkosuklaata
  • 397 gkondensoitua maitoa (1 tölkki)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 - 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Rouhi karkit ja pistaasit kevyesti. 

Vuoraa uunivuoka (noin 25 cm x 25 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi. Levitä pohjalle puolet karkeista ja pähkinöistä.

Mittaa valkosuklaa, maitotiiviste, sitruunankuori ja mausteet kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoittaen tasaiseksi. Maistele suolan määrä sen mukaan, käytätkö suolattuja vai suolaamattomia pistaasipähkinöitä. Kaada massa vuokaan karkkien ja pähkinöiden päälle. 

Painele pinnalle loput karkit ja pähkinät. 

Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. 

Leikkaa karkkifudge palasiksi. Karkkifudgen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. 

Vinkki!

Kokeile myös muita karkkirouheita, pähkinöitä, strösseleitä ja keksinmuruja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä