Kotivinkki

Kermalikööritryffelit

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kermalikööritryffelit ovat erityisesti aikuisten makuun!
4
3
Julkaistu: 29.12.2010


Ainekset

  • 1 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 rklkermalikööriä
  • 50 gsaksanpähkinöitä

Pinnalle

  • noin 2 dlkaakaojauhetta
Tulosta

1. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. 2. Paloittele suklaa. Ota kattila liedeltä ja sulata suklaanpalat kuumaan kermaan. Lisää likööri ja sekoita tasaiseksi. 3. Hienonna saksanpähkinät ja lisää ne suklaaseokseen. 4. Kaada seos neliskulmaiseen tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (koko noin 15 x 15 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. 5. Nosta tryffelilevy kelmun avulla vuoasta ja leikkaa jääkaappikylmänä sopivan kokoisiksi paloiksi. 6. Kaada kulhon pohjalle kaakaojauhetta ja pyöritä tryffelit kaakaossa. Nosta tarjolle tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Kaakao kostuu, jos tryffeleitä säilytetään pitkään.

3 kommenttia