Kotivinkki

Marmeladi

24 h 20 min
4.67
18

Marmeladi

VE
18
4.67
Teksti Kotivinkki
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Perinteinen marmeladi on yhtä aikaa makea ja raikas herkku, jonka voi tehdä itse ilman säilöntäaineita. Marmeladin makuaineena voi käyttää marjamehua tai sileää omenasosetta.

Ainekset

  • 2 dlvettä
  • 3 dlvahvaa marjamehua (esim. puolukka tai mustaherukka)
  • 6 dlsokeria
  • 2 rklagar-jauhetta (apteekista)

Marmeladin pinnalle

  • erikoishienoa sokeria (Siro)

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

1. Mittaa kattilaan vesi, mehu ja sokeri ja kuumenna.

2. Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia.

3. Vuoraa reunallinen vuoka (koko noin 20 x 25 senttiä) tuorekelmulla. Kaada marmeladiliemi vuokaan. Anna marmeladin kuivahtaa vähintään muutama tunti tai yön yli.

4. Ota marmeladi vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna palojen kuivua vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

5. Kun marmeladien pinta ei tunnu enää kostealta, kierittele ne sokerissa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa. Purkita ja säilytä karkit huoneenlämmössä kosteudelta suojassa.

Itse tehdyt marmeladimakeiset ovat herkku ilman säilöntäaineita. Ne sopivat myös vegaaneille, sillä reseptin hyytelöimisaine agar tehdään levästä. Voit käyttää marmeladien makuaineena marjamehun sijaan sileää omenasosetta. Myös sitruunamehu antaa pirteän säväyksen. Voit käyttää sitä ½ dl omenasoseen seurana tai käyttää vain sitruunamehua. Jos marmeladimassa jää valjun väriseksi, sen voi värjätä elintarvikevärillä.

MITÄ PIDIT?
4.67