Maku

Konjakkitryffelit

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
GL
MU
4.2
0
Julkaistu 14.7.2005


Reseptin ainekset (50 kpl)

  • 300 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gvoita
  • 4 rklkonjakkia
  • 100 gkaakaojauhetta
Tulosta

Paloittele suklaa ja hienonna se tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, kunnes se on jauhemaista ja kaada jauhe kulhoon.

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää kuuma kerma vähitellen suklaajauheen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi huoneenlämpöinen voi joukkoon.

Sekoita konjakki suklaaseokseen ja nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Kaada kaakaojauhe lautaselle. Tee suklaaseoksesta kahden lusikan avulla pieniä pallosia. Kieritä ne kaakaojauheessa ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Pyöräytä tryffelit vielä kerran kaakaojauheessa ennen tarjoilua.

Kommentoi »