Maku

Minipatongit

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Mini on pop! Nämä minipatongit maustetaan hasselpähkinöillä ja karpalolla. Pikkupatongit sopivat hyvin juustojen kera tarjottavaksi.
MA
5
0
Julkaistu: 30.11.2015


Reseptin ainekset (15 kpl)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita

Lisäksi

  • Pinnalle hasselpähkinöitä rouhittuna
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy, pähkinät ja karpalot. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla kolmeen osaan ja leivo taikinapalat tangoiksi. Leikkaa tangot viiteen palaan. Leivo palat pötköiksi (15 cm). Kierrä pötköjä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Nosta kierteiset pötköt leivinpaperin päälle pellille. Kohota noin 15 minuuttia.

Sivele patongit kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 

Kommentoi »