Maku

Minipatongit

1 h 25 min
5
0

Minipatongit

MA
0
5
Mini on pop! Nämä minipatongit maustetaan hasselpähkinöillä ja karpalolla. Pikkupatongit sopivat hyvin juustojen kera tarjottavaksi.
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita

Lisäksi

  • Pinnalle hasselpähkinöitä rouhittuna

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy, pähkinät ja karpalot. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla kolmeen osaan ja leivo taikinapalat tangoiksi. Leikkaa tangot viiteen palaan. Leivo palat pötköiksi (15 cm). Kierrä pötköjä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Nosta kierteiset pötköt leivinpaperin päälle pellille. Kohota noin 15 minuuttia.

Sivele patongit kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä