


Vuohenjuustotortut – suolainen juusto ja makeat viikunat sopivat täydellisesti yhteen
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Vuohenjuustotortut maistuvat parhaalle uunituoreina. Makean suolaiset ja ihanan lehtevät suupalat valmistuvat helposti valmiista lehtitaikinalevyistä.
Reseptin ainekset
12 kpl
6
valmista lehtitaikinalevyä sulatettuina (500 g, esim. Pirkka)
1½ dl
viikunahilloa
150 g
vuohenjuustoa (tanko, esim. Soignon)
4
viikunaa
Lisäksi
1
muna voiteluun
unikonsiemeniä
Vuohenjuustotortut valmistuvat näin:
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevyt puoliksi, jolloin niistä tulee neliöitä. Tee viillot jokaiseen kulmaan. Jaa viikunahillo neliöiden keskelle.
- Leikkaa vuohenjuustotanko ja viikunat viipaleiksi. Laita viipale juustoa hillon päälle ja sulje leivonnainen tähdeksi. Voitele tortut munalla.
- Laita jokaisen vuohenjuustotortun keskelle viikunaviipale ja ripottele unikonsiemeniä sakaroille. Paista kypsiksi 10–12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat