Maku

Vuohenjuustotortut

1 h 45 min
5
0

Vuohenjuustotortut

Näiden vuohenjuustotorttujen makean viikunahillon ja suolaisen vuohenjuuston yhdistelmä on täydellinen! Suolainen joulutorttu saa rouheutta rukiisesta taikinasta.
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Rahka-ruisvoitaikna

  • 125 gvoita
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 125 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1 dlhilloa (viikuna)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta se jääkaappiin noin tunniksi.

Kauli taikinasta 3 mm:n paksu levy ja leikkaa siitä neliöitä (8 cm x 8 cm). Jaa juusto 12 palaan. Lusikoi kullekin neliölle runsas teelusikallinen hilloa ja nosta päälle juusto. Tee taikinaneliön reunoihin viillot ja nosta joka toinen sakara ylös juuston päälle. Nipistä hyvin kiinni ja voitele munalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min. Viimeistele halutessasi balsamicosiirapilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä