Kotivinkki

Vuohenjuustotortut – suolainen juusto ja makeat viikunat sopivat täydellisesti yhteen

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Vuohenjuustotortut maistuvat parhaalle uunituoreina. Makean suolaiset ja ihanan lehtevät suupalat valmistuvat helposti valmiista lehtitaikinalevyistä.
KA
4.4
0
Julkaistu: 23.12.2020


Ainekset (12 kpl)

  • 6valmista lehtitaikinalevyä sulatettuina (500 g, esim. Pirkka)
  • 1½ dl viikunahilloa
  • 150 gvuohenjuustoa (tanko, esim. Soignon)
  • 4viikunaa

Lisäksi

  • 1muna voiteluun
  • unikonsiemeniä
Tulosta

Vuohenjuustotortut valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevyt puoliksi, jolloin niistä tulee neliöitä. Tee viillot jokaiseen kulmaan. Jaa viikunahillo neliöiden keskelle.
  2. Leikkaa vuohenjuustotanko ja viikunat viipaleiksi. Laita viipale juustoa hillon päälle ja sulje leivonnainen tähdeksi. Voitele tortut munalla.
  3. Laita jokaisen vuohenjuustotortun keskelle viikunaviipale ja ripottele unikonsiemeniä sakaroille. Paista kypsiksi 10–12 minuuttia.
Kommentoi »