Kotivinkki

Suolaiset keksit

1 h
0
0

Suolaiset keksit

Rapeat suolaiset keksit maustetaan seesaminsiemenillä. Tarjoile hillokkeiden ja juustojen kera.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 4 dlkauraleseitä
  • 4 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 100 gsulatettua tai juoksevaa margariinia
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Mittaa kulhoon leseet, jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi ja margariini. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
2. Kauli taikina leivinparin päällä ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Ota tarvittaessa jauhoja avuksi.
3. Ripottele seesaminsiemenet taikinalevyn päälle. Kauli kevyesti niin, että siemenet tarttuvat taikinaan.
4. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä keksejä, joiden koko on 5 x 4 senttiä. Pistele kekseihin reikiä haarukalla.
5. Paista keksejä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
6. Jäähdytä suolaiset keksit ja irrottele ne toisistaan. Säilytä keksit kuivassa.

Katso myös, miten kokoat hyvän juustotarjottimen!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä