3,2(16)
Suolaiset keksit
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Rapeat suolaiset keksit maustetaan seesaminsiemenillä. Tarjoile hillokkeiden ja juustojen kera.
Julkaistu 18.11.2014
Kotivinkki
Reseptin ainekset 40 kpl
4 dlkauraleseitä
4 dltäysjyvävehnäjauhoja
1 tlsuolaa
2 ½ dlvettä
100 gsulatettua tai juoksevaa margariinia
2 rklseesaminsiemeniä

1. Mittaa kulhoon leseet, jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi ja margariini. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 2. Kauli taikina leivinparin päällä ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Ota tarvittaessa jauhoja avuksi. 3. Ripottele seesaminsiemenet taikinalevyn päälle. Kauli kevyesti niin, että siemenet tarttuvat taikinaan. 4. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä keksejä, joiden koko on 5 x 4 senttiä. Pistele kekseihin reikiä haarukalla. 5. Paista keksejä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä. 6. Jäähdytä suolaiset keksit ja irrottele ne toisistaan. Säilytä keksit kuivassa.

Katso myös, miten kokoat hyvän juustotarjottimen!

Kommentoi »