


Marenkipiparihyrrät
Marenkipiparihyrrät on varioitu perinteisestä ruotsalaisesta Jitterbug-keksistä. Kiedo marenki mausteiseen piparitaikinaan ja saat kauniit ja herkulliset piparihyrrät glögin kaveriksi!
Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.
Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri puhtaassa kulhossa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Kauli jähmettynyt piparitaikina hyvin jauhotetulla alustalla levyksi (noin 50 cm x 30 cm).
Levitä valkuaisvaahto piparilevyn päälle tasaisesti nuolijalla.
Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta alkaen.
Vieritä taikinarulla varovasti leikkuulaudalle. Nosta rulla leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.
Leikkaa rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele marenki-piparipalat muotoonsa leivinpaperin päälle pellille. Jätä runsaasti leviämisvaraa.
Paista 175 asteessa noin 18 minuuttia. Jäähdytä marenki-piparihyrrät tasaisella alustalla.