
Makeat mansikkaleivonnaiset
Nopea mansikkatorttu
Mutkaton mansikkatorttu kootaan torttuvuoassa paistetun pohjan päälle. Täytteenä on ihana seljankukkamehusta valmistettu kiisseli. Torttu viimeistellään muhkealla mansikkakasalla.
Mansikkavuokakakku
Mansikka-rahkakakku valmistuu näppärästi mökilläkin. Limellä maustettu kakku kootaan kääretorttulevyistä ja rahkatäytteestä kerroksittain uunivuokaan.
Pienet britaleivokset
Klassikkokakku valmistetaan nyt pieninä britaleivoksina, jotka täytetään sitruunaisella mansikka-vaniljatäytteellä. Marenkileivospohjat voi valmistaa jo hyvissä ajoin, mutta pikkukakut kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.
Mansikka-seeprakakku
Valmista veikeän raidallinen mansikka-seeprakakku kaatamalla vuokaan keksipohjan päälle vuorotellen kuohkeaa vanilja- ja mansikkatäytettä.
Mansikka-keikauskakku
Helppo ja mehevä keikauskakku onnistuu myös mansikasta. Mansikka-keikauskakun taikinalle makua antavat mantelimassa ja tuore rosmariini.
Viehkeät vadelmaleivonnaiset
Vadelma-marenkipiirakka
Vadelma-marenkipiirakka täytetään raikkaalla vadelmakiisselillä ja koristellaan näyttävillä, italialaisesta marengista pursotetuilla ruusukkeilla.
Vadelma-charlotta
Perinteinen charlotta-kakku kootaan kulhon reunoille kääretorttupaloista ja täytetään. Tämä suloinen vadelma-charlotta puolestaan kootaan kakkupohjan päälle kekseistä ja vadelmamoussesta.
Vau, mikä vadelmapiirakka!
Mummo Ankan tyyliin valmistettu kannellinen vadelmapiirakka koristellaan päältä rei´ittämällä kansitaikinalevy sydänmuotilla. Täytteessä maistuvat vadelman lisäksi myös päärynä ja lakritsi.
Perinteinen vadelmakakku
Klassinen vadelmakakku on yhdistelmä mehevää kakkupohjaa, marjoja ja pehmeää kermavaahtoa. Takuuvarmasti sulaa suuhun!
Vadelma-suklaakakku
Vadelma-suklaakakun kakkupohja leivotaan täyteläisestä suklaasta. Kakku täytetään raikkaalla vadelmarahkatäytteellä ja kuorrutetaan marengilla.
Vadelmapullat
Vadelmapullat täytetään vaniljaisella voi-rahkatäytteellä ja tuoreilla vadelmilla ja kiepautetaan kierrepullaksi.
Mehevät mustikkaleivonnaiset
Mustikka-unikonsiemenkakku
Unikonsiemenillä ja sitruunakuoriraasteella maustettu mustikka-unikonsiemenkakun kakkutaikina valmistuu kätevästi ja siististi yhdessä kulhossa sekoittamalla.
Italian-mamman mustikkapiiras
Tämä Italian-mamman mustikkapiiras täytetään sitruuna-ricottaseoksella ja viimeistellään kunnon keolla tuoreita mustikoita.
Mustikka- tarte tatin
Timjamilla maustettu mustikka- tarte tatin -piirakka voidaan valmistaa yhdessä isossa pannussa tai annospiirakoina blinipannuisissa tai uunivuoissa.
Mustikkajuustokakku
Tämän mustikkajuustokakun salaisuus on jogurtti-tuorejuustotäyte. Kakku viimeistellään hyytelöidyllä mustikkakerroksella.
Amerikkalaiset mustikka-murumuffinssit
Nämä amerikkalaiset mustikkamuffinssit ovat ihanan pehmeitä taikinaan lisätyn piimän ansiosta. Pinnalle ripoteltava rapea muruseos rapsakoittaa päällisen.
Entä mitä tehdä herukoista ja karviaisista? Nappaa parhaat punaherukkareseptit, mustaherukkareseptit ja karviaisreseptit!
Muokattu 12.7.2023 klo 12.25: Lisätty vadelmakakun resepti.