Kotivinkki

Mansikka-rahkakakku – kesän helpoin herkku valmistuu näppärästi mökilläkin!

40 min
3.97
2

Mansikka-rahkakakku kootaan uunivuokaan mehukkaita marjoja säästelemättä. Kerrosherkku saa maistuvan täytteen limellä raikastetusta rahkasta ja makeista mansikoista.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte ja pinta

  • 1 kgmansikoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dllimecurdia
  • 3 dlvispikermaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Kostutus

  • ½ dllimen mehua
  • 2 rklvettä
  • 1 rklsokeria

Viimeistely

  • limen kuoriraastetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Mansikka-rahkakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Poista mansikoista kannat. Viipaloi puolet ja halkaise puolet mansikoista. Sekoita rahkan joukkoon limecurd. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
  5. Leikkaa kakkulevy kahteen osaan. Nosta pohjalevy vuokaan ja kostuta limen mehulla.
  6. Levitä päälle mansikkaviipaleet ja puolet täytteestä. Nosta toinen levy päälle ja kostuta.
  7. Levitä loput kermatäytteestä kakun päälle. Asettele halkaistut mansikat pinnalle. Viimeistele mansikka-rahkakakku halutessasi limen kuoriraasteella.

Vinkki!

Voit koota mansikka-rahkakakun myös pienempään vuokaan kolmikerroksisena. Kokeile limen sijaan sitruunaa.

MITÄ PIDIT?
3.97