


Mansikka-rahkakakku – kesän helpoin herkku valmistuu näppärästi mökilläkin!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Mansikka-rahkakakku kootaan uunivuokaan mehukkaita marjoja säästelemättä. Kerrosherkku saa maistuvan täytteen limellä raikastetusta rahkasta ja makeista mansikoista.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte ja pinta
1 kg
mansikoita
250 g
maitorahkaa
1 dl
limecurdia
3 dl
vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
Kostutus
½ dl
limen mehua
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
Viimeistely
limen kuoriraastetta
Mansikka-rahkakakku leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä.
- Poista mansikoista kannat. Viipaloi puolet ja halkaise puolet mansikoista. Sekoita rahkan joukkoon limecurd. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
- Leikkaa kakkulevy kahteen osaan. Nosta pohjalevy vuokaan ja kostuta limen mehulla.
- Levitä päälle mansikkaviipaleet ja puolet täytteestä. Nosta toinen levy päälle ja kostuta.
- Levitä loput kermatäytteestä kakun päälle. Asettele halkaistut mansikat pinnalle. Viimeistele mansikka-rahkakakku halutessasi limen kuoriraasteella.
Vinkki!
Voit koota mansikka-rahkakakun myös pienempään vuokaan kolmikerroksisena. Kokeile limen sijaan sitruunaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat