Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikka-rahkakakku – kesän helpoin herkku valmistuu näppärästi mökilläkin!

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Mansikka-rahkakakku kootaan uunivuokaan mehukkaita marjoja säästelemättä. Kerrosherkku saa maistuvan täytteen limellä raikastetusta rahkasta ja makeista mansikoista.

14.6.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte ja pinta
1 kg
mansikoita
250 g
maitorahkaa
1 dl
limecurdia
3 dl
vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
Kostutus
½ dl
limen mehua
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
Viimeistely
limen kuoriraastetta

Mansikka-rahkakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Poista mansikoista kannat. Viipaloi puolet ja halkaise puolet mansikoista. Sekoita rahkan joukkoon limecurd. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
  5. Leikkaa kakkulevy kahteen osaan. Nosta pohjalevy vuokaan ja kostuta limen mehulla.
  6. Levitä päälle mansikkaviipaleet ja puolet täytteestä. Nosta toinen levy päälle ja kostuta.
  7. Levitä loput kermatäytteestä kakun päälle. Asettele halkaistut mansikat pinnalle. Viimeistele mansikka-rahkakakku halutessasi limen kuoriraasteella.

Vinkki!

Voit koota mansikka-rahkakakun myös pienempään vuokaan kolmikerroksisena. Kokeile limen sijaan sitruunaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt