4(64)
Italian-mamman mustikkapiirakka – herkku, joka leivotaan rakkaudella!
Kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Iki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Kokeile ja ihastu!
30.8.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 10 palaa
Pohja
100 ghuoneenlämpöistä voita
1 dlsokeria
1kananmuna
1 ¾ dlvehnäjauhoja
¾ dlmantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
5 dlmustikoita
1 prkricottajuustoa (250 g)
1kananmuna
2 rklsokeria
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 tlraastettua sitruunankuorta
2 tlsitruunamehua
⅓ tljauhettua kardemummaa
Koristeluun
mustikoita
tuoretta minttua
raastettua sitruunankuorta
syötäviä kukkia

Italian-mamman mustikkapiirakka – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
  3. Lusikoi taikina vuokaan. Painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
  6. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää tuoreita marjoja piirakan päälle. Koristele mintulla, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi ruiskaunokeilla.
  7. Tarjoa Italian-mamman mustikkapiirakka sellaisenaan tai vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkit!

  • Jos käytät viimevuotisia pakastemarjoja, sekoita ne ruokalusikalliseen maissitärkkelystä, jotta piiraasta ei tule liian vetinen.
  • Katso myös aina yhtä suosittu muropohjainen mustikkapiirakkamme, joka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vaahdota voi ja sokeri.
Vaihe 2
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Vaihe 3
Painele taikina vuokaan.
Vaihe 4
Levitä marjat pohjalle.
Vaihe 5
Sekoita ricottajuusto ja muut täyteaineet.
Vaihe 6
Lisää täytteet mustikoiden päälle.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo