Kotivinkki

Italian-mamman mustikkapiiras – herkku, joka leivotaan rakkaudella!

1 h 5 min
4
0

Italian-mamman mustikkapiiras – herkku, joka leivotaan rakkaudella!

KA
0
4
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos
Iki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Kokeile ja ihastu!

Ainekset (noin 10 palaa)

Pohja

  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1 ¾ dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1 prkricottajuustoa (250 g)
  • 1kananmuna
  • 2 rklsokeria
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • 2 tlsitruunamehua
  • ⅓ tljauhettua kardemummaa

Koristeluun

  • mustikoita
  • tuoretta minttua
  • raastettua sitruunankuorta
  • syötäviä kukkia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Italian-mamman mustikkapiiras valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
  3. Lusikoi taikina vuokaan. Painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
  6. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää tuoreita marjoja piirakan päälle. Koristele mintulla, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi ruiskaunokeilla.
  7. Tarjoa Italian-mamman mustikkapiiras sellaisenaan tai vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Jos käytät viimevuotisia pakastemarjoja, sekoita ne ruokalusikalliseen maissitärkkelystä, jotta piiraasta ei tule liian vetinen.

MITÄ PIDIT?
4