Kotivinkki

Italian-mamman mustikkapiirakka – herkku, joka leivotaan rakkaudella!

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Iki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Kokeile ja ihastu!
KA
4
3
Julkaistu 30.8.2018


Reseptin ainekset (noin 10 palaa)

Pohja

  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1 ¾ dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1 prkricottajuustoa (250 g)
  • 1kananmuna
  • 2 rklsokeria
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • 2 tlsitruunamehua
  • ⅓ tljauhettua kardemummaa

Koristeluun

  • mustikoita
  • tuoretta minttua
  • raastettua sitruunankuorta
  • syötäviä kukkia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Italian-mamman mustikkapiirakka – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
  3. Lusikoi taikina vuokaan. Painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
  6. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää tuoreita marjoja piirakan päälle. Koristele mintulla, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi ruiskaunokeilla.
  7. Tarjoa Italian-mamman mustikkapiirakka sellaisenaan tai vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Jos käytät viimevuotisia pakastemarjoja, sekoita ne ruokalusikalliseen maissitärkkelystä, jotta piiraasta ei tule liian vetinen.

3 kommenttia