Italian-mamman mustikkapiiras – herkku, joka leivotaan rakkaudella!
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minIki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Kokeile ja ihastu!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.8.2018

Italian-mamman mustikkapiiras – herkku, joka leivotaan rakkaudella!
Ainekset (noin 10 palaa)
Pohja
- 100 ghuoneenlämpöistä voita
- 1 dlsokeria
- 1kananmuna
- 1 ¾ dlvehnäjauhoja
- ¾ dlmantelijauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 5 dlmustikoita
- 1 prkricottajuustoa (250 g)
- 1kananmuna
- 2 rklsokeria
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
- 2 tlraastettua sitruunankuorta
- 2 tlsitruunamehua
- ⅓ tljauhettua kardemummaa
Koristeluun
- mustikoita
- tuoretta minttua
- raastettua sitruunankuorta
- syötäviä kukkia
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Italian-mamman mustikkapiiras valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
- Lusikoi taikina vuokaan. Painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
- Paista marjapiirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää tuoreita marjoja piirakan päälle. Koristele mintulla, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi ruiskaunokeilla.
- Tarjoa Italian-mamman mustikkapiiras sellaisenaan tai vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Jos käytät viimevuotisia pakastemarjoja, sekoita ne ruokalusikalliseen maissitärkkelystä, jotta piiraasta ei tule liian vetinen.
Valmistus vaihe vaiheelta
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.07