


Italian-mamman mustikkapiirakka – herkku, joka leivotaan rakkaudella!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Iki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
noin 10 palaa
Pohja
100 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
5 dl
mustikoita
1 prk
ricottajuustoa (250 g)
1
kananmuna
2 rkl
sokeria
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 tl
sitruunamehua
⅓ tl
jauhettua kardemummaa
Koristeluun
mustikoita
tuoretta minttua
raastettua sitruunankuorta
syötäviä kukkia
Italian-mamman mustikkapiirakka – ohje:
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
- Lusikoi taikina vuokaan. Painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
- Paista marjapiirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää tuoreita marjoja piirakan päälle. Koristele mintulla, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi ruiskaunokeilla.
- Tarjoa Italian-mamman mustikkapiirakka sellaisenaan tai vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkit!
- Jos käytät viimevuotisia pakastemarjoja, sekoita ne ruokalusikalliseen maissitärkkelystä, jotta piiraasta ei tule liian vetinen.
- Katso myös aina yhtä suosittu muropohjainen mustikkapiirakkamme, joka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat