Kotivinkki

Vadelmapullat

1 h 12 min
0
0

Vadelmapullat

Vaniljainen voi-rahkatäyte kruunaa vadelmapullat.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 2 ½ dlmaitoa
  • 7 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1kananmuna
  • ¾ dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • ¼ tlsuolaa

Täyte

  • 75 gvoita
  • 100 gvoita
  • 1 dlvaniljakastikejauhetta (esim. Ekströmsin Fresta Marsan)
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • (½ dlvettä)
  • 1 ½ dlvadelmia

Voitelu

  • 1kananmuna

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • ¾ rklvettä

Tee näin

1 h 12 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN42 min

1. Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää 1 ½ dl jauhoja ja sekoita velliksi. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan. Kun taikinajuuri kuplii, on hiiva aloittanut toimintansa ja voit alustaa taikinaan muut aineet.
2. Lisää taikinaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Alusta lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä ja kauli taikina levyksi.
3. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin vaniljakastikejauhe, rahka ja sokeri. Jos massa on liian paksua, voit ohentaa sitä vesitilkalla. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle vadelmat. Taita levy kaksinkerroin, ja leikkaa se taikinapyörällä noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleita akselinsa ympäri ja pyöräytä sykerölle. Paina päät kiinni taikinaan, niin pulla ei aukea paistettaessa. Nosta pullat leivinparin päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
4. Voitele vadelmapullat munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
5. Sekoita tomusokeriin vesi pienissä erissä. Kun seos on sopivaa kuorrutukseen, valuta sillä raitoja vadelmapullien päälle. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ennen pullien tarjoamista.

Vinkki!

Halutessasi voit jättää sokerivesikuorrutuksen pois tai korvata sen tomusokeritupsauksella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä