Kotivinkki

Vadelmapullat

1 h 12 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
42 min
Vaniljainen voi-rahkatäyte kruunaa vadelmapullat.
4.2
2
Julkaistu: 12.5.2015


Ainekset (16 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 2½ dlmaitoa
  • 7½ dlvehnäjauhoja
  • 1muna
  • ¾ dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • ¼ tlsuolaa
  • 75 gvoita

Täyte

  • 100 gvoita
  • 1 dlvaniljakastikejauhetta (paistonkestävää esim. Dr. Oetker tai Blå Band)
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • (½ dlvettä)
  • 1½ dlvadelmia

Voitelu

  • 1muna

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • ¾ rklvettä
Tulosta
  1. Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää 1½ dl jauhoja ja sekoita velliksi. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan. Kun taikinajuuri kuplii, on hiiva aloittanut toimintansa ja voit alustaa taikinaan muut aineet.
  2. Lisää taikinaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Alusta lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä ja kauli taikina levyksi.
  3. Valmista seuraavaksi täyte. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin vaniljakastikejauhe, rahka ja sokeri. Jos massa on liian paksua, voit ohentaa sitä vesitilkalla. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle vadelmat.
  4. Taita levy kaksinkerroin, ja leikkaa se taikinapyörällä noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleita akselinsa ympäri ja pyöräytä sykerölle. Paina päät kiinni taikinaan, niin pulla ei aukea paistettaessa. Nosta pullat leivinparin päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
  5. Voitele vadelmapullat munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  6. Sekoita tomusokeriin vesi pienissä erissä. Kun seos on sopivaa kuorrutukseen, valuta sillä raitoja vadelmapullien päälle. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ennen pullien tarjoamista.

Halutessasi voit jättää sokerivesikuorrutuksen pois tai korvata sen tomusokeritupsauksella.

2 kommenttia