Maku

Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan

55 min
0
0

Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan

Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Mustikka tarte tatin -kuperkeikkapiirakan maun salaisuus on timjami, joka syventää mustikan metsäistä makua. Paista pienet piirakat blinipannuissa (tai muissa pienissä uunin kestävissä paistinpannuissa), niin jokainen saa oman annoksen.

Ainekset (4 annosta)

  • 75 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlsokeria
  • 1muna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2-1 tlkardemummaa

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 8timjamin oksaa
  • 3 rklsitruslikööriä
  • 3 dlmustikoita

Tarjoilu

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Mustikka tarte tatin leivotaan näin:

  1. Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin.
  2. Lisää voi, fariinisokeri ja timjamin oksat paistinpannulle. Anna poreilla hetki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruslikööri ja mustikat. Nosta pannu pois levyltä.
  3. Painele taikina leivinalustan päällä pannun tai pannujen kokoisiksi ja nosta taikina mustikoiden päälle.
  4. Paista tarte tatinia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia pannun koosta riippuen.

Voit hyvin korvata sitrus­liköörin sitruunamehulla.

MITÄ PIDIT?
0