Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Mustikkaisen tarte tatin -kuperkeikkapiirakan maun salaisuus on timjami, joka syventää mustikan metsäistä makua. Paista pienet piirakat blinipannuissa (tai muissa pienissä uunin kestävissä paistinpannuissa), niin jokainen saa oman annoksen.

Reseptin ainekset 4 annosta
75 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 dlsokeria
1muna
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2-1 tlkardemummaa
Täyte
75 gvoita
1 dlfariinisokeria
8timjamin oksaa
3 rklsitruslikööriä
3 dlmustikoita
Tarjoilu
2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
Mustikka- tarte tatin leivotaan näin:
- Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin.
- Lisää voi, fariinisokeri ja timjamin oksat paistinpannulle. Anna poreilla hetki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruslikööri ja mustikat. Nosta pannu pois levyltä.
- Painele taikina leivinalustan päällä pannun tai pannujen kokoisiksi ja nosta taikina mustikoiden päälle.
- Paista tarte tatinia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia pannun koosta riippuen.
Voit hyvin korvata sitrusliköörin sitruunamehulla.