


Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Mustikkaisen tarte tatin -kuperkeikkapiirakan maun salaisuus on timjami, joka syventää mustikan metsäistä makua. Paista pienet piirakat blinipannuissa (tai muissa pienissä uunin kestävissä paistinpannuissa), niin jokainen saa oman annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
75 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 dl
sokeria
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2-1 tl
kardemummaa
Täyte
75 g
voita
1 dl
fariinisokeria
8
timjamin oksaa
3 rkl
sitruslikööriä
3 dl
mustikoita
Tarjoilu
2 dl
kuohukermaa (vaahdotettuna)
Mustikka- tarte tatin – ohje:
- Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin.
- Lisää voi, fariinisokeri ja timjamin oksat paistinpannulle. Anna poreilla hetki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruslikööri ja mustikat. Nosta pannu pois levyltä.
- Painele taikina leivinalustan päällä pannun tai pannujen kokoisiksi ja nosta taikina mustikoiden päälle.
- Paista tarte tatinia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia pannun koosta riippuen.
Vinkit!
- Voit hyvin korvata sitrusliköörin sitruunamehulla.
- Katso myös perinteisen murotaikinapohjaan leivottavan mustikkapiirakan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat