0(0)
Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Mustikkaisen tarte tatin -kuperkeikkapiirakan maun salaisuus on timjami, joka syventää mustikan metsäistä makua. Paista pienet piirakat blinipannuissa (tai muissa pienissä uunin kestävissä paistinpannuissa), niin jokainen saa oman annoksen.
20.7.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
75 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 dlsokeria
1muna
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2-1 tlkardemummaa
Täyte
75 gvoita
1 dlfariinisokeria
8timjamin oksaa
3 rklsitruslikööriä
3 dlmustikoita
Tarjoilu
2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Mustikka- tarte tatin – ohje:

  1. Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin.
  2. Lisää voi, fariinisokeri ja timjamin oksat paistinpannulle. Anna poreilla hetki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruslikööri ja mustikat. Nosta pannu pois levyltä.
  3. Painele taikina leivinalustan päällä pannun tai pannujen kokoisiksi ja nosta taikina mustikoiden päälle.
  4. Paista tarte tatinia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia pannun koosta riippuen.

Vinkit!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo