Maku

Mustikka-unikonsiemenkakku – yhden kulhon sekoitettava taikina on superhelppo valmistaa

1 h 10 min
LA
MA
MU
VE
3.5
2

Mustikka-unikonsiemenkakku maistuu ihanasti sitruunalta ja kätkee sisäänsä kesän ensimmäiset mustikat. Yhden kulhon sekoitettava kakkutaikina on superhelppo valmistaa niin mökillä kuin lastenkin kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 palaa)

Mustikka-unikonsiemenkakku

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkauraleseitä
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 1/2 dlkauramaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlmustikoita

Voitelu

  • 1 rklmargariinia (maidoton)
  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Mustikka-unikonsiemenkakku valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon. Raasta joukkoon sitruunankuori.
  2. Lisää kauramaito, öljy, sitruunamehu ja mustikat. Sekoita taikinaksi ja kaada noin kahden litran vetoiseen, suorakaiteen muotoiseen korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista mustikka-unikonsiemenkakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki!

Vegaaninen kakku on mehevä sellaisenaan, mutta voit tarjota kakkuviipaleiden kanssa vaniljalla maustettua kasvipohjaistajogurttia. Kakun voi leipoa jo pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä jäähtynyt kakku jääkaapissa kelmulla suojattuna.

MITÄ PIDIT?
3.5