Maku

Mustikka-unikonsiemenkakku – yhden kulhon sekoitettava taikina on superhelppo valmistaa

1 h 10 min
LA
MA
MU
VE
3.5
2

Mustikka-unikonsiemenkakku maistuu ihanasti sitruunalta ja kätkee sisäänsä kesän ensimmäiset mustikat. Yhden kulhon sekoitettava kakkutaikina on superhelppo valmistaa niin mökillä kuin lastenkin kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 palaa)

Mustikka-unikonsiemenkakku

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkauraleseitä
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 1/2 dlkauramaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlmustikoita

Voitelu

  • 1 rklmargariinia (maidoton)
  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min
MITÄ PIDIT?
3.5