Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikka-unikonsiemenkakku – yhden kulhon sekoitettava taikina on superhelppo valmistaa

1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min

Mustikka-unikonsiemenkakku maistuu ihanasti sitruunalta ja kätkee sisäänsä kesän ensimmäiset mustikat. Yhden kulhon sekoitettava kakkutaikina on superhelppo valmistaa niin mökillä kuin lastenkin kanssa.

20.6.2019
Reseptin ainekset
12 palaa
Mustikka-unikonsiemenkakku
5 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
kauraleseitä
2 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunankuoriraastetta
2 1/2 dl
kauramaitoa
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
mustikoita
Voitelu
1 rkl
margariinia (maidoton)
1 rkl
korppujauhoja

Mustikka-unikonsiemenkakku valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon. Raasta joukkoon sitruunankuori.
  2. Lisää kauramaito, öljy, sitruunamehu ja mustikat. Sekoita taikinaksi ja kaada noin kahden litran vetoiseen, suorakaiteen muotoiseen korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista mustikka-unikonsiemenkakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki!

Vegaaninen kakku on mehevä sellaisenaan, mutta voit tarjota kakkuviipaleiden kanssa vaniljalla maustettua kasvipohjaistajogurttia. Kakun voi leipoa jo pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä jäähtynyt kakku jääkaapissa kelmulla suojattuna.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt