Maku

Mustikka-unikonsiemenkakku – yhden kulhon sekoitettava taikina on superhelppo valmistaa

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Mustikka-unikonsiemenkakku maistuu ihanasti sitruunalta ja kätkee sisäänsä kesän ensimmäiset mustikat. Yhden kulhon sekoitettava kakkutaikina on superhelppo valmistaa niin mökillä kuin lastenkin kanssa.
LA
MA
MU
VE
3.5
2
Julkaistu: 20.6.2019


Ainekset (12 palaa)

Mustikka-unikonsiemenkakku

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkauraleseitä
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 1/2 dlkauramaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlmustikoita

Voitelu

  • 1 rklmargariinia (maidoton)
  • 1 rklkorppujauhoja
Tulosta

Mustikka-unikonsiemenkakku valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon. Raasta joukkoon sitruunankuori.
  2. Lisää kauramaito, öljy, sitruunamehu ja mustikat. Sekoita taikinaksi ja kaada noin kahden litran vetoiseen, suorakaiteen muotoiseen korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista mustikka-unikonsiemenkakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki!

Vegaaninen kakku on mehevä sellaisenaan, mutta voit tarjota kakkuviipaleiden kanssa vaniljalla maustettua kasvipohjaistajogurttia. Kakun voi leipoa jo pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä jäähtynyt kakku jääkaapissa kelmulla suojattuna.

MITÄ PIDIT?
3.5
2 kommenttia