Kotivinkki

Vadelma-charlotta

6 h 30 min
0
0

Vadelma-charlotta

Tee klassisesta charlotta-kakusta astetta söpömpi versio. Marjoilla raikastettu ja kekseillä koristettu vadelma-charlotta sopii pienten juhlien kakuksi tai upeaksi aterian päätökseksi.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Kakkupohja

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Mousse

  • 8liivatelehteä
  • 2 dlkotimaisia vadelmia
  • 1 dlmansikka- tai vadelmahilloa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • n. 2 rkltomusokeria
  • 2 rklvadelmamehua

Koristeluun

  • n. 20savoiardi-keksiä
  • 5 dlvadelmia
  • (vaniljakastiketta)

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

1. Tee kakkupohja: vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne munavaahtoon.

2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

3. Ripottele puhtaalle leivinpaperille hieman sokeria. Kumoa kakkulevy sen päälle. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä.

4. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan. Leikkaa kakkupohjasta hieman vuokaa pienempi ympyrä ja laita se vuoan pohjalle. Reunoille tulee jäädä sen verran tilaa, että keksit saa ikään kuin pönkitettyä pohjan ja vuoan reunojen väliin. Älä tee pohjasta liian pientä, ettei täyte valu kakkupohjan ja keksien väliin.

5. Tee mousse. Laita liivatteet likoamaan väljään, kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

6. Soseuta vadelmat hillon kanssa. Laita kuohukerma ja vaniljakastike omiin kulhoihinsa ja vatkaa molemmat vaahdoksi. Yhdistä vadelmaseos, kerma ja vaniljakastike keskenään. Mausta tomusokerilla. Maista ja lisää tomusokeria, jos marjat eivät ole kovin makeita. Kuumenna mehu ja liuota siihen kuiviksi puristellut liivatteet. Sekoita hyvin. Kääntele liivateseos muiden aineiden joukkoon.

7. Laita savoiardi-keksit pystyyn kakkuvuokaan. Kaada mousse vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 6 tunniksi tai kunnes mousse on hyytynyt.

8. Koristele vadelmilla ja halutessasi vatkatulla vaniljakastikkeella

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä