


Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min
Perinteinen mansikkakakku on suosikkiherkku, joka vie kielen mennessään. Tämä kakku maistuu tutulta, mutta näyttää modernilta. Kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset
8–10 viipaletta
Sokerikakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus
½ dl
sitruunan mehua
1 dl
vettä
2 rkl
sokeria
Täyte
3 dl
vaahtoutuvaa kermaa
2–4 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½–1 l
mansikoita
Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita rauhallisesti nostellen.
- Voitele ja korppujauhota kahden litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä kakku loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kypsä kakku, kun se on jäähtynyt hieman.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.
- Valmista kakun täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat viipaleiksi.
- Kokoa perinteinen mansikkakakku: Kostuta jokainen kerros kevyesti sitruunaliemellä, lusikoi päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Koristele kakun pinta mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat