Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa
1 h
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
25 minPerinteinen mansikkakakku on suosikkiherkku, joka vie kielen mennessään. Tämä kakku maistuu tutulta, mutta näyttää modernilta. Kurkkaa resepti!
3.8
Kuvat
Julkaistu 3.4.2018

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa
Reseptin ainekset (8–10 viipaletta)
Sokerikakkupohja
- 4kananmunaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus
- ½ dlsitruunan mehua
- 1 dlvettä
- 2 rklsokeria
Täyte
- 3 dlvaahtoutuvaa kermaa
- 2–4 rklsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- ½–1 lmansikoita
Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita rauhallisesti nostellen.
- Voitele ja korppujauhota kahden litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä kakku loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kypsä kakku, kun se on jäähtynyt hieman.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.
- Valmista kakun täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat viipaleiksi.
- Kokoa perinteinen mansikkakakku: Kostuta jokainen kerros kevyesti sitruunaliemellä, lusikoi päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Koristele kakun pinta mansikoilla.

Mansikka-kuohuviinikakku
Maku

Mansikkaraakakakku kookoskermavaahdolla
Maku

Seljankukka-mansikkakakku
Maku

Limetti-mansikkakakku
Maku

Minttuinen manteli-mansikkakakku
Maku

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
Maku

Keksipohjainen mansikkakakku raparperitäytteellä
Maku

Mökkiläisen mansikkakakku
Maku