Kotivinkki

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa

1 h
4.67
0

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa

Teksti Piia Helasto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Perinteinen mansikkakakku on suosikkiherkku, joka vie kielen mennessään. Tämä kakku maistuu tutulta, mutta näyttää modernilta. Kurkkaa resepti!

Ainekset (8–10 viipaletta)

Sokerikakkupohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kostutus

  • ½ dlsitruunan mehua
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria

Täyte

  • 3 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 2–4 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½–1 lmansikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita rauhallisesti nostellen.
  2. Voitele ja korppujauhota kahden litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä kakku loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kypsä kakku, kun se on jäähtynyt hieman.
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.
  5. Valmista kakun täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat viipaleiksi.
  6. Kokoa perinteinen mansikkakakku: Kostuta jokainen kerros kevyesti sitruunaliemellä, lusikoi päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Koristele kakun pinta mansikoilla.
     
MITÄ PIDIT?
4.67