Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min

Perinteinen mansikkakakku on suosikkiherkku, joka vie kielen mennessään. Tämä kakku maistuu tutulta, mutta näyttää modernilta. Kurkkaa resepti!

3.4.2018
Reseptin ainekset
8–10 viipaletta
Sokerikakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus
½ dl
sitruunan mehua
1 dl
vettä
2 rkl
sokeria
Täyte
3 dl
vaahtoutuvaa kermaa
2–4 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½–1 l
mansikoita

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita rauhallisesti nostellen.
  2. Voitele ja korppujauhota kahden litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä kakku loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kypsä kakku, kun se on jäähtynyt hieman.
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.
  5. Valmista kakun täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat viipaleiksi.
  6. Kokoa perinteinen mansikkakakku: Kostuta jokainen kerros kevyesti sitruunaliemellä, lusikoi päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Koristele kakun pinta mansikoilla.  
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt