


Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Britaleivokset takaavat, ettei kakun viimeisestä palasta tule kiistaa, sillä jokainen saa ikioman leivoksen. Leivonnaisten pohjat ja kannet voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta ne kannattaa täyttää vasta h-hetkellä.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
125 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Marenki
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
Päälle
2 rkl
mantelilastuja
Täyte
200 g
mansikoita
2 rkl
sitruunamehua
100 g
tuorejuustoa
½ dl
vaniljakreemijauhetta
Lisäksi
6
isoa mansikkaa
Britaleivokset – ohje:
- Aloita pohjasta. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Erottele munien keltuaiset valkuaisista yksitellen, varo ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää jauhot ja maito taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta pyöreällä muotilla 12 palaa (Ø noin 5 cm). Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi. Laita marenki pursotuspussiin ja peitä kakkupalat vaahdolla. Ripottele pintaan mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Valmista täyte mittaamalla mansikat, sitruunamehu ja tuorejuusto tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi ja lisää vaniljakreemijauhe. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
- Juuri ennen tarjoilua viipaloi mansikat. Levitä täytettä leivosten väliin ja lisää muutama mansikan viipale. Paina kannet yhteen ja tarjoile heti.
Vinkit!
- Marengin valmistaminen on muuten helppoa, mutta varo ettei valkuaisten joukkoon livahda pisaraakaan keltuaista. Silloin et saa kovaa vaahtoa.
- Britaleivosten väliin valmistetaan mansikoista ja tuorejuustosta massa, joka hyydytetään vaniljakreemijauheella. Anna sen asettua vartti jääkaapissa.
- Rapsakkuus on marengin tärkein ominaisuus. Täytä leivokset vasta juuri ennen tarjoilua, sillä marenki pehmenee helposti.
- Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat