Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
30 minBritaleivokset takaavat, ettei kakun viimeisestä palasta tule kiistaa, sillä jokainen saa ikioman leivoksen. Leivonnaisten pohjat ja kannet voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta ne kannattaa täyttää vasta h-hetkellä.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.6.2019

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 125 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3keltuaista
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlmaitoa
Marenki
- 3valkuaista
- 1 ½ dlsokeria
Päälle
- 2 rklmantelilastuja
Täyte
- 200 gmansikoita
- 2 rklsitruunamehua
- 100 gtuorejuustoa
- ½ dlvaniljakreemijauhetta
Lisäksi
- 6isoa mansikkaa
Britaleivokset – ohje:
- Aloita pohjasta. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Erottele munien keltuaiset valkuaisista yksitellen, varo ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää jauhot ja maito taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta pyöreällä muotilla 12 palaa (Ø noin 5 cm). Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi. Laita marenki pursotuspussiin ja peitä kakkupalat vaahdolla. Ripottele pintaan mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Valmista täyte mittaamalla mansikat, sitruunamehu ja tuorejuusto tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi ja lisää vaniljakreemijauhe. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
- Juuri ennen tarjoilua viipaloi mansikat. Levitä täytettä leivosten väliin ja lisää muutama mansikan viipale. Paina kannet yhteen ja tarjoile heti.
Vinkki!
- Marengin valmistaminen on muuten helppoa, mutta varo ettei valkuaisten joukkoon livahda pisaraakaan keltuaista. Silloin et saa kovaa vaahtoa.
- Britaleivosten väliin valmistetaan mansikoista ja tuorejuustosta massa, joka hyydytetään vaniljakreemijauheella. Anna sen asettua vartti jääkaapissa.
- Rapsakkuus on marengin tärkein ominaisuus. Täytä leivokset vasta juuri ennen tarjoilua, sillä marenki pehmenee helposti.

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki

Sitruunabrita suklaapohjalla – rakas klassikkokakku tekee suklaisen paluun
Maku

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Puolukka-britaruudut – kirpeän marjan ja makean kinuskin täydellinen liitto
Maku

Kirsikkabrita
Maku

Britajäätelökakku – korvaa kermavaahto jätskillä ja uusi kesähitti on syntynyt
Maku

Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
Maku

Pavlova
Maku