Kotivinkki

Mansikka-seeprakakku hurmaa vaaleanpunaisilla raidoillaan – kuohkea täyte ja minttusuklainen keksipohja tekevät tästä herkusta vastustamattoman!

4 h 30 min
KA
0
2

Mansikka-seeprakakku syntyy kaatamalla vuokaan vuoron perään vanilja- ja mansikkatäytettä. Kauniit raidat varastavat huomion kahvipöydässä, ja pohjan täytekeksit antavat kakulle kivan minttusuklaisen maun.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 1 pkt (350 g)Domino Marianne -täytekeksejä
  • 75 gvoita sulatettuna

Vaniljatäyte

  • 7liivatelehteä
  • 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora)
  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • 3 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 rklvettä

Mansikkatäyte

  • 2 ½ dlmansikkasosetta (noin 250 g mansikoita)
  • 1 rklvettä

Lisäksi

  • tuoreita mansikoita
  • syötäviä kukkia

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Mansikka-seeprakakku valmistuu näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.
  3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  4. Ota täytteiden valmistusta varten kulhot, joissa on kaatonokka. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti joukkoon. Jätä vaniljatäyte hetkeksi odottamaan.
  5. Perkaa ja soseuta mansikat. Ota vaniljatäytteestä 2 desiä toiseen kulhoon ja sekoita mansikkasose siihen.
  6. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi. Mittaa vedestä toiseen kuppiin 1 rkl ja toiseen 2 rkl. Purista kahdesta liivatelehdestä ylimääräinen neste pois ja liuota ne ruokalusikalliseen vettä. Liuota loput 5 liivatelehteä toiseen kuppiin.
  7. Lisää kahden liivatelehden seos mansikkatäytteeseen ja viiden liivatelehden seos vaniljatäytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  8. Aloita täytteiden kaataminen vuokaan heti, etteivät ne ehdi hyytyä. Kaada vuoan keskelle ensin vaniljatäytettä ja sen päälle mansikkatäytettä. Kaada vaniljatäytettä hieman isompi annos kuin mansikkatäytettä. Jatka täytteiden kaatamista keskelle vuokaa vuoron perään, kunnes ne loppuvat. Jos täyte alkaa painua kaadettaessa pohjaan, kaada sitä lähempänä täytteen pintaa. Pienennä kaadettavia annoksia loppua kohden, niin saat myös kakun keskiosaan tiheän rengaskuvion.
  9. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  10. Irrota kakku vuoasta ja laita se tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
0