Maku

Mansikka-keikauskakku

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Tuoreet mansikat saavat keikauskakun punastumaan. Ylellisen pehmeä taikina saa makua mantelimassasta ja tujauksesta rosmariinia.
4.6
1
Julkaistu: 19.9.2016


Ainekset (8 annosta)

Vuokaan

  • 50 gvoita
  • 1 dlruokosokeria
  • 5 dlmansikoita (tuoreita, kiinteä lajike, esim. Honeoye tai Jonsok)

Taikina

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 150 gmantelimassaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dltomusokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlturkkilaista jogurttia
Tulosta

Kiehauta voi ja sokeri paistinpannulla välillä sekoitellen. Kaada seos voidellun silikonivuoan tai piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa.

Perkaa ja halkaise mansikat. Lado mansikanpuolikkaat leikkuupinta alaspäin vuoan pohjalle.

Vatkaa taikinaa varten pehmeä voi, murennettu mantelimassa ja tomusokeri yhteen.

Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää rosmariini ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti. Sekoita tasaiseksi.

Nosta taikina nokareina mansikkatäytteen päälle. Taikina saa olla pehmeää, jotta se leviää tasaisesti mansikoiden päälle paistettaessa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja taikina on tikulla testattaessa kypsää.

Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku varovasti lautasen avulla tarjoiluvadille.

* Keikauskakku on helpoin valmistaa taipuisassa silikonivuoassa. Voit leipoa taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin pursotinpussiin ja pursottaa sen vuokaan. Pussissa taikina kulkee vaikka mökille mukaan.

1 kommentti