Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkajuustokakku

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Mustikkajuustokakku on herkullinen kahvipöydän kaunotar.

31.8.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
150 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
4-6
liivatelehteä + kylmää vettä (jos mustikkasose on ohutta käytä 6)
4 dl
vaniljajogurttia
2 dl
mustikkasosetta
200 g
tuorejuustoa
½ dl
sokeria
1
vaniljatanko tai
1–2 tl
vaniljasokeria
4 rkl
maitoa
Pinnalle
150 g
mustikoita
3 dl
mustikkamehua
1 ½ dl
hyytelösokeria

1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Surauta muruiksi. Lisää pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi. Voit halutessasi myös korvata keksipohjan valmiilla kakkupohjalla (n. 100 g).

2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele keksimuru jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.  

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  

4. Sekoita vaniljajogurtti ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mustikkasose. Mausta sokerilla ja halkaistusta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä tai vaniljasokerilla.  

5. Lämmitä maito kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan maitoon. Älä keitä. Sekoita liivateseos ohuena norona juustoseokseen.  

6. Levitä täyte pohjan päälle. Laita mustikkajuustokakku hyytymään viileään noin 2–3 tunniksi.  

7. Koristele hyytynyt kakku mustikoilla. Kuumenna mustikkamehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita ja kaada jäähtyneenä marjojen päälle. Anna mustikkajuustokakun hyytyä vielä noin tunti jääkaapissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt