1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Surauta muruiksi. Lisää pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi. Voit halutessasi myös korvata keksipohjan valmiilla kakkupohjalla (n. 100 g).
2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele keksimuru jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita vaniljajogurtti ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mustikkasose. Mausta sokerilla ja halkaistusta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä tai vaniljasokerilla.
5. Lämmitä maito kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan maitoon. Älä keitä. Sekoita liivateseos ohuena norona juustoseokseen.
6. Levitä täyte pohjan päälle. Laita mustikkajuustokakku hyytymään viileään noin 2–3 tunniksi.
7. Koristele hyytynyt kakku mustikoilla. Kuumenna mustikkamehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita ja kaada jäähtyneenä marjojen päälle. Anna mustikkajuustokakun hyytyä vielä noin tunti jääkaapissa.