4,1(97)
Mustikkajuustokakku
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h
Mustikkajuustokakku on herkullinen kahvipöydän kaunotar.
31.8.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
150 gkaurakeksejä
75 gvoita
Täyte
4-6liivatelehteä + kylmää vettä (jos mustikkasose on ohutta käytä 6)
4 dlvaniljajogurttia
2 dlmustikkasosetta
200 gtuorejuustoa
½ dlsokeria
1vaniljatanko tai
1–2 tlvaniljasokeria
4 rklmaitoa
Pinnalle
150 gmustikoita
3 dlmustikkamehua
1 ½ dlhyytelösokeria

1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Surauta muruiksi. Lisää pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi. Voit halutessasi myös korvata keksipohjan valmiilla kakkupohjalla (n. 100 g).

2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele keksimuru jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.  

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  

4. Sekoita vaniljajogurtti ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mustikkasose. Mausta sokerilla ja halkaistusta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä tai vaniljasokerilla.  

5. Lämmitä maito kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan maitoon. Älä keitä. Sekoita liivateseos ohuena norona juustoseokseen.  

6. Levitä täyte pohjan päälle. Laita mustikkajuustokakku hyytymään viileään noin 2–3 tunniksi.  

7. Koristele hyytynyt kakku mustikoilla. Kuumenna mustikkamehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita ja kaada jäähtyneenä marjojen päälle. Anna mustikkajuustokakun hyytyä vielä noin tunti jääkaapissa.

10 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.